En dag med "normalt" ätande

January 28th, 2013

Eftersom att vi har varit inne mycket på det här med “normalt ätande” i de senaste inläggen så kände jag att det var lämpligt att dela med mig av min matdag. Det går ju självklart att diskutera kring hur bra den har varit, men under omständigheterna så känns det bara normalt.

07:45 Frukost – Äggmacka, yoghurt med müsli och en kopp te.
Jag var sugen på frukost trots att jag ätit massor med choklad kvällen innan.

10:30 – Mellis – 1 äpple.
Var egentligen inte hungrig alls nu, men gick på rutin att jag måste äta någonting den tiden på föreläsning.

12:20 – Lunch – 3 sk fläskfilé med 2-3 dl ris och 3/4 dl beasås.
Inte direkt hungrig nu heller, men lunchdags.

15:15 – Mellis – 1 kanelbulle och kaffe.
Nu hade jag fått ett litet sug och behövde energipåfyllning.

17:30 – Mellis – 1 dubbelmacka med mjukost och gurka + en liten yoghurt.
Skulle iväg och jobba så hemma sent. Lite smått hungrig.

20:20 – Snax? – 1 kitkat (stycksak).
Vrålhungrig! På väg hem, men var tvungen att handla och skulle då inte komma hem förrän efter 21. Sedan visade det sig att affärerna stängde 20:00 (!)…

21:20 – Kvällsmål – 1 port. varma koppen, två st ost-kaviar mackor och en kopp te.
Man tager vad man haver. Vet inte ens om jag ätit mycket eller lite innan, men hellre mätt och belåten än hungrig och orolig.

Varma koppen kantarell

Soppan och julvört med smör, kvaiar, ost och gurka.

Insåg ganska snabbt att det inte kan vara tillräckligt. Så blev rejält mätt med en macka till och en kopp camomille te.

Tags: , , , , ,

 • Hilda

  åh detta får du gärna fortsätta med ibland! Jag har svårt att veta vad som är normalt” o äter nog oftast för lite när jag jämför med dig o andra..
  Vet du om/hur pass det är farligt att inte ha sin mens? Jag har varit utan den i 1 år nu o undrar om det har sina konsekvenser, isf vilka!? Har du något tips på hur jag ska få tillbaka den?
  Är jätteorolig o har fortfarande 4 kg i undervikt..
  KRAM FINA INSPIRERANDE DU!

 • Saga

  Hej du!
  Jag har ett stort problem. För lite mer än två veckor sedan så hittade jag din blogg och bestämmde mig för att bryta min svält, men det höll i några dagar innan rädslan för att bli fet kom tillbaka och jag äter nu igen lika dåligt som innan dvs ungefär 500 kcal om dagen. Jag har inte blivit diagnoserad med en ätstörning och mitt BMI är 16.8. Det enda jag kan tänka på är att gå ner i vikt och mat hela tiden så jag kan inte tillåta mig själv att äta, även om jag vill det så mycket ibland. Mitt största problem är min rädsla att bli tjock, vilket jag så ofta känner att jag hellre dör än att bli. Jag läser hela tiden på internet om hur man går upp till och med mer än vad man vägde förut och hur man inte kan hindra att gå upp så mycket i vikt om man börjar äta riktigt. Det jag läser gör att jag inte klarar av att bryta svälten. Snälla hjälp mig hitta modet, jag vet inte vad jag ska göra eller vem jag ska prata med.

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp