En förändring mot det bättre – tränarna lyfte frågan om mat och ätstörningar

April 17th, 2013

Jag blev överlycklig igår på träningen när vi hade ett 1½ h långt samtal. Nu hoppas jag att alla känner sig mycket mer peppade på träningar och att vi verkligen kommer att satsa tillsammans inför tävlingarna.

Cheerleading är inte bara en fritidsaktivitet, det är ta mig tusan en livsstil! Det handlar om att bokstavligen bära upp varandra. Man litar sina lagkamrater med sitt liv och bryts det förtroendet så bryts även ett antal ben, och det finns ingen chans att lyckas tillsammans.

Jag blev enormt imponerad OCH stolt, när mina tränare lyfte frågan om mat. De nämnde att föreningen är mycket noga när det gäller ätstörningar, och märker de att man inte äter tillräckligt så får man träningsförbud. De sade åt oss hur de tyckte att vi skulle äta i samband med träningar, men påpekade även att vi måste äta ordentligt de andra dagarna, men extra noga då vi har träningar. “Det finns inget som heter fruktstund längre, från och med nu är det lunch eller middag som gäller” alt. pastasallad, mackor och yoghurt.

Dock stämde inte deras tips helt överens med så som jag äter, även om jag äter ordentligt. Men jag ska prova att äta som de rekommenderade idag:

 1. Frukost som vanligt
 2. Liten mellis innan lunch
 3. Ordentlig lunch!
 4. Stor mellanmål innan träning
 5. Mat/mellanmål under träning
 6. Middag efter träning med mycket kolhydrater!

Jag känner mig astaggad på att möblera om lite i mina matvanor. Man ska ju hitta det som passar ens livsstil bäst! 😀

Provade även en annorlunda frukostsammansättning:

Dagens frukost: lingongrova guldkorn med ost, och en med skinka. Ett glas mjölk och en kopp grönt te.

Dagens frukost: lingongrova guldkorn med ost, och en med skinka. Ett glas mjölk och en kopp grönt te.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se/ Sofia

  Jag följer dig på Instagram och du hade lagt upp en bild med massa text nu senaste, Tough I want to be thinner? vill du bli smalare? jag kanske inte riktigt förstod? hehe Kram! du är grym

  • soelas

   Hej Sofia! Ja, jag är inne i en liten svacka nu och den största delen som jag har kvar med ätstörningen är just min vilja att vara smal och fit. Vem vill inte det? Äta kan jag, men jag måste lära mig att acceptera min kropp oavsett hur den ser ut.
   Kramar

 • disqus_a6iP5ESsrp

  Då jag ser på dina matbilder så tycker jag alltid att det ser ut som om det är så små portioner, dessutom äter du ofta sallad till lunch vilket oftast ger alldeles för liten mängd mat. Du gör ett kanon jobb med att försöka peppa men det känns inte helt ärligt.

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp