En frisk "sjuk matdag" 12/02/13

February 12th, 2013

Alla friska människor kan ju inte alltid vara friska. När man blir sjuk av virus eller dylikt så påverkar det ofta matvanorna.

Det vore säkert nyttigt för många att se hur “friskt ätande” kan se ut vid sjukdom. Jag vet själv inte vad som anses vara friskt, och förmodligen har jag inte haft världens bästa matdag men jag vill dela med mig av det som känns  friskt för mig:

10:40 Frukost – Skinkmacka, fil med müsli och en kopp te.
Blev mätt på halva, men åt upp ändå så klart.

13:15 Lunch – Varma koppen och en dubbelmacka med korv. Två chokladpraliner.
Ingen riktig hunger så åt något lite lättare.

19:45 Mellanmål – 1 risifrutti
Alltså, ja. Jag förstår inte själv hur jag inte kunde bli hungrig. Även att jag inte ens nu hade matlust.

22:00 Näringsdryck – Frusen så klart!
Det kan väl inte finnas någon mer passande mat när man inte får i sig annat?

23:00 Kvällsätande – 1 ägg, 1 äpple, 2 st kinder pingun choklad bars (!)
Där kom den – hungern. Där kom det – suget. Där åt jag nog ikapp mig. Nu blev jag nöjd!

Kinder Pingui Schoko Packaging 

Det är mysko hur kroppen fungerar. Det är fascinerande om man vågar lyssna på den. Jag kan gå en hel dag och nästan vara förbannad över att jag inte är mer hungrig. “Är anorexin på besök eftersom jag inte vill äta?”. Men pang tjong så säger den till att det är dags och jag får bevisat för mig att jag har inga som helst problem med att äta det jag vill om jag vill!

Tags: , , , , , , ,

  • http://baravatten.blogspot.com Charlotta

    Fina du, var är fettisdagsbullen?? :)
    Så gott! Så utmanande och så bra! :)

  • Sofie

    Ramlade in på din blogg. Ser fint ut att du börjar ta dej ur denna sjukdom. Starkt! Du känner dig hungrig på kvällen & suget kommer för att du inte har ätit tillräckligt under dagen. fast de vet du säkert. Säkert svårt att äta när man inte är hungrig & inte känner matlust men de är bara att försöka & försöka:-) Kämpa tjejen! Du klarar det!:-)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp