En kosthållning som passar en själv

November 6th, 2013

Det känns inte längre lika relevant att skriva om matvanor här på bloggen. En viss del av mina måltider delas på min instagram. Observera dock att det endast är en del av det som äts som publiceras där. Har tidigare fått förfrågan om jag bara ätit ex. frukost och middag en dag, eftersom jag endast publicerat bilder på det. Men nej, sådant är inte fallet. Skulle jag publicera bilder på allt jag äter skulle nog era virusskydd sätta upp “varning för spam” på min instagram. 😉

Det finns alltid risker att bli dömd när man delar med sig av sina vanor på nätet. Alla har olika kostvanor och undermedvetet eller medvetet jämförs dem. Mina  matvanor är inte perfekta. Jag delar inte med mig av dem för att visa hur man äter efter en dietists rekommendationer eller ett matschema. Jag delar med mig av mina matvanor för att förmedla just det budskapet som säger att det behöver inte vara perfekt. Det ska faktiskt inte vara perfekt!

Mina erfarenheter säger att en vardag med rutiner medför lättare en regelbunden kosthållning. Det är bra! Men vardagen ser inte alltid desamma ut och då måste man lära sig att vara flexibel. En dag med skola följt av träning på kvällen är en dag som jag äter som bäst. En dag med delvis skola, gymbesök och konstiga jobbtider följer sällan en vanlig kosthållning. Men jag har hittat mitt sätt att anpassa maten till mitt liv, på ett sätt som får mig att må bra och det är precis det som man ska sträva efter.

Andra kommer alltid att ha synpunkter och kunna kritisera ens vanor. Men andras åsikter spelar sällan lika stor vikt som ens egen. Se bara till att din egen syn inte är något som gör dig ont – det ska få dig att må bra! 

Tags: , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp