En macka, två mackor

August 26th, 2012

Äter du inte alltid två mackor till frukost nu? För det gjorde du väl förut? :)
ps. Din blogg är så bra, den hjälper mig mycket! Tack
– O

Hej, tack så mycket vännen. Kommentaren värmer!

Jo, du har rätt i att jag gjorde det förut. Jag hade en enorm morgonaptit där ett tag när jag började ta mig ur svälten. Dels åt jag nog lite lite kvällsmål så jag blev vrålhungrig på morgonen och då räckte det helt enkelt inte med en macka.

Jag tror också att det beror på vilken sorts macka det är:

 • 1 sk lingongrova = 1 macka
 • 1 tunn skiva limpa = 1/2 macka
 • 2 sk rågkuse = 1 dubbelmacka
 • 2 st knäckebröd = 1 macka

När jag började äta mer under dagen och att ALDRIG lägga mig hungrig så var inte morgonaptiten lika stor. Jag ville försöka hålla mig till matlistan, där det stod 1 macka, för att det kändes tryggare när jag väl ville påbörja en aktiv viktuppgång.

Min behandlare tyckte att om jag skulle äta portionsbröd så kunde jag gott och väl äta båda halvorna som en macka.

Tags: , , , , ,

 • http://www.thejenna.blogg.se jen

  du är en sån jäkla inspiration!!!! Du tänker och agerar helt rätt! WOW!!! Får jag fråga dig lite hur du gick till väga för att börja äta efter svälten och hur du upplevde kroppens reaktion (hunger/mättnad, uppsvullnad, tankar/känslor, vikt) och hur mkt du gick från att äta från svälten till när du började äta mer. Är rädd för att jag känner liksom ingen hunger förrän senare under dagen och har lättast att äta på kvällen, vilket jag gärna gör då jag trivs med det men jag behöver även mer under dagen såklart men vill ju känna lite mer hunger som att jag ändå förbränner det och inte att jag ska rusa upp i vikt. Svammel eller förstår du?

  Svara gärna :) Kram

  • http://Soelas.se Soelas

   Hejsan! Tusen tack! 😀
   Jag förstår precis vad du menar. Jätte bra funderingar som är värda att lyftas. Jag ska svara på det i ett inlägg inom kort :)
   Kramar!

 • http://Www.thejenna.blogg.se Jen

  Oj såg inte att du svarart haha! Ska hålla utkik, tack snälla :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp