En mer fancy frukost

December 30th, 2012

En del kockar brukar vara noga med att påpeka att “man äter med ögonen också”. Jag tror att det ligger en viss sanning i det, men jag själv är inte uppfostrad med att maten ska vara fin att se på. Däremot tycker jag om att fixa i ordning det med en viss struktur och sedan njuta av det jag fixat. Detta är något som kom med ätstörningen, tidigare hade jag aldrig brytt mig.

Mitt urval av servis har ju inte varit det bredaste sedan jag flyttade hemifrån, men nu efter jul så har man väl fått sig en liten slant att kunna unna sig lite nytt och fint till hemmet.

I morse invigde jag min nya frukostbricka och skål till den. Nu saknas kanske någon gulligare sked och ett matchande fat.

Vad använder ni er av för servis?
Tar ni det som finns hemma, eller har ni speciella tallrikar till särskilda maträtter osv?

Tags: , , , , , , ,

 • Maria

  Jag är jättekräsen när det gäller vad jag äter på. Har en skål jag alltid äter gröt i, en för wok, en sorts platt tallrik etc. Hemma då vill säga. Skall jag ha porslin/glas så skall det vara snyggt, stilrent (gärna enfärgat) svart eller lila ^^ Tycker absolut att man skall kosta på sig saker till sitt hem och omgivning, det är ju det man ser varje dag :)

  Kram!

 • http://mallanolsson.bloggplatsen.se Mallan

  Jag har lite “roligare” skålar bara för att det ska bli lättare att äta. Känns lite lyxigare också :)

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Jag har speciella tallrikar och skålar som jag gärna äter med vid vissa tillfällen, och dagar;) söt skål!;)

 • http://mallanolsson.bloggplatsen.se Mallan

  Det blev tre mindre mackor, med smör och ost. Väldigt mycket som sagt :/

  • http://Soelas.se Soelas

   Vännen, det är en normal-liten frukost. Om jag bara skulle äta mackor till frukost så skulle det antingen bli två stora eller tre små. :)

 • http://baravatten.blogspot.com Charlotta

  Helt otroligt, mitt i prick än en gång! Jag funderar mycket kring precis samma ämne, och ofta blir det långa diskussioner med min mamma om vi ska äta tillsammans och om hur vi ställer fram och hur maten ser ut. Jag är inte heller uppvuxen med att maten ska se speciellt vacker ut, men har börjat uppskatta och värdera det mer och mer under tiden jag varit sjuk. Funderar på att köpa en söt frukostbricka jag också för att komma igång med att göra mina frukostar mera “vackra” :) har på något vis inte heller tillåtit mig själv göra fina portioner under sjukdomstiden, så det är bara bättre framsteg ju finare det blir… :)

 • http://trytobehappy.blogg.se Hanna-chan

  Förut hade jag gärna speciella saker jag åt vissa saker ur. Men nu har vi bytt porslin och alla saker är typ likadana, så det blir lite svårt att försöka ta någon speciell skål.
  men jag gillar ett parspeciella skedar mer än de andra… men jag flippar inte ur om det bli “fel”(vilken händer då och då för det finns typ 3 av det sorten).

  • http://Soelas.se Soelas

   Det låter friskt! 😀
   Samma här, jag vill gärna ha “mina” skålar och bestick men har inga som helt problem med att ta annat servis heller. Skönt!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp