En paus, miljöombyte – jullov tack!

November 7th, 2012

Igår var jag och träffade min behandlare.

 • Viktuppgång: 0,2 kg
  Jag var orolig över att den skulle gått ned, men det hade den inte.

Den senaste veckan har jag inte alls mått bra. Jag har verkligen känt hur ätstörningen fått grepp om mig, och hur jag mer och mer villat vända mig till den. Den finns alltid där, speciellt när livet känns tufft. En väg ut. 

Jag använder mig av mitt logiska tänkande och vill inte låta mig påverkas för mycket av min nedstämdhet. Slutsatsen är att jag är trött. När jag inte får sova och inte äter helt rätt så MÅR jag helt enkelt sämre. Självklart!

 Vad tror du kan få dig att vilja jobba framåt igen?

När hon ställde frågan så kunde jag inte hitta något svar. Det stod helt enkelt alldeles för stilla i huvudet. Men efter att funderat lite mer på frågan så kom jag på vad jag behöver. JULLOV! Jag har liite hemlängtan. Miljöombyte och en paus från studentlivet kan nog få mig att uppskatta mitt liv här mer. Jag har helt enkelt fått en alldeles för intensiv vardag där jag inte längre uppskattar det jag har.

Dock förvånade det mig över att min behandlare inte såg min “upptagenhet” som ett problem. Hon ser det nog som ett personlighetsdrag hos mig. Vilket det är, men någonstans vill jag att någon tvingar mig att begränsa mig, att någon tvingar mig att ta det lugnare, för det kan jag inte göra själv. Där har vi en källa till ätstörningen.

Ibland behöver man ta en paus. Både från livet och sitt arbete med ätstörningen. Min behandlare sa att det är okej om man inte jobbar framåt hela tiden, bara det inte går bakåt. Eftersom jag kommit så pass långt så kanske det behövs en liten paus, för att sedan vilja ta de sista stegen och slutligen släppa helt.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 • Michelle

  Hej jag gör ett arbete i skolan som handlar om anorexia, och jag din blogg handrar ju om anorexia, så jag undrar om jag kan få skicka några intervjufrågor till dig via mailen?

 • http://ungefaer.blogg.se/ emma

  Knasigt att inte se upptagenheten som ett problem, vi har ju svårt att tagga ner lite och bara göra…ingenting?! Längtar också till jullovet..!
  Kram

 • http://addictedtorunning.blogg.se Em

  så länge du vet om det själv, så är ju det viktigast! var inte rädd för att pausa då och då – det finns ingenting att missa (skola, träning, socialt) som inte går att ta igen!

 • http://www.salminenen.blogg.se Sigrid

  Åh jag känner verkligen igen mig. Man kan ju inte stoppa sig själv så ibland tar man på sig mer och mer saker bara för att någon till sist ska säga åt en att det räcker, att man måste ta det lite lugnare. För man får inte ta det lugnt för sig själv förrän man är utbränd typ!! Precis som med ätstörningen… Dumma dumma tankar. Men bra att du inser själv att du behöver en paus. Nu ska du bara tillåta dig att vila också. Kanske det är lättare att ta pauser från skola och den intensiva vardagen om du planerar in i kalendern någon dag eller några timmar varje vecka? :) kram!

 • http://Www.thejenna.blogg.se Jen

  Låter sunt. Antar du har “råd” att Pausa lite nu, landa och leva känna efter. Sålänge du gör det av rätt anledning. Och du! Ta inte ut dig, varken mentalt eller fysiskt. T ex med plugg Osv. Måendet först! Kramar

 • http://bestigaberg.blogg.se lina

  ja man får kämpa kämpa och sedan vila lite och ta ny tag! sen när man kommit längre tänker man inte på det och livet går på som det ska, så skönt att inte längre behöva kämpa, det tar sådan energi!
  kraaaam, keep on going!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp