En vanlig j*vla leverpastejsmacka

October 30th, 2015

Det går i perioder, vad jag gillar att äta. Ibland testar man något nytt som sedan visat sig vara en riktig succé och den håller i sig i några dagar, veckor eller även månader. Och ibland blir det endast en engångsföreteelse. Vissa saker är återkommer regelbundet, medan andra ser man inte skymten av på flera månader (och ibland år). Det är ingenting som är planerat, utan det bara blir så helt enkelt.

Det är inte sålunda att jag den 1:a november bestämmer mig för att äta gröt till frukost varje dag i två månader, eller att mitt kvällsmål antingen får bestå av kvarg eller äggmackor. Jag kanske funderar lite övergripande hur jag ska lägga upp måltiderna nästa dag innan jag somnar, men det är inte förrän när jag går in i köket som jag på riktigt bestämmer mig vad jag vill ha till frukost.

Det samma gäller även de flesta andra måltider. Undantaget blir om jag kommer vara ute på vift större delen av dagen – då krävs noggrannare planering och viss begränsning uppstår (ingenting som nödvändigtvis är negativt dock). Annars tar jag det mellanmålet jag är sugen på, och fixar den maten jag vill ha idag utifrån vad som infinner sig i kylskåpet. Mat blir mycket roligare när man får variera sig och framför allt mycket godare! I vissa perioder kanske jag kör på samma mellanmål flera dagar i sträck – det kanske är en ny favorit som jag inte kan få nog av? Eller så håller datumet på att gå ut och jag måste helt enkelt käka upp det inom de närmsta dagarna.

Ibland käkar jag mitt eget recept på chokladkvarg med cashewnötter, ibland bara massa ägg och örtsalt, men ibland äter jag också en helt j*vla vanlig leverpastejsmacka tillsammans med vanligt j*vla te med vanlig j*vla honung i.

Och ibland två stycken (som det faktiskt blev idag) tillsammans med vanligt j*vla te med vanlig j*vla honung i.

På vanlig j*vla lingongrova med vanlig j*vla bredbar leverpastej från Ica.

…och ibland två stycken (som det faktiskt blev idag).

(Ber om ursäkt för det överdrivna användningen av skällsordet “j*vlar”)

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 • sara

  Hehe tur att vi e exakt lika i detta inlägg :-)

 • Lotta

  Hej! Hur långt tid tar det innan exakt allt i kroppen är återställt om man varit mycket underviktig. Hört det rör sig om år? Mvh :)

  • soelas

   Hej Lotta,
   Det finns nog inget exakt svar på denna fråga. Det är så många olika faktorer som spelar in. Bland annat vilka brister som uppstått under svälten, hur stora de är, hur stor undervikten är, hur länge man varit i svält, hur ser näringsintaget ut, vad är normalvikt för dig, vilket livsstil har man och framför allt vilka behov har din kropp.

   Låt oss göra en realistisk uppskattning. Så länge din kropp ligger på en undervikt kommer den ha någon form av näringsbrist. För en person med svårare undervikt kommer det därmed att ta längre tid för kroppen att återfinna balansen. Men det förutsätter också att personen i fråga får i sig mer näring än dagliga rekommendationerna för att kunna kompensera för den tidigare näringsbristen. Ju bättre näringsintag desto större chans att kroppen återställs snabbare.

   Om vi däremot talar om hormonnivåer så påverkas det även av andra faktorer än kosten. Lever man fortfarande ett väldigt stressat liv och tränar väldigt mycket så kan det påverka kroppens hormonsystem. Även relationer och andra känslomässiga upplevelser spelar roll.

   Kroppen är ett väldigt komplext system. Vissa delar går att förklara med vetenskapen, men för exakta svar behöver vi lösa varje individs egna ekvation.

   Kram!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp