En vecka med sjuka anorexian

June 24th, 2012

Detta blir en utmanarvecka. Jag sitter nu i bilen påväg ned till Stockholm. Veckan ska jag tillbringa med min kusin hos min faster. Min faster som fick anorexia i min ålder har inte blivit frisk ifrån ätstörningen. 

Det är sjukt att när man är över 40 år så behöver man mindre än 1300 kcal per dag för att behålla sin vikt

Knappast! En vuxen kvinna behöver 2000 kcal i snitt, om man har ett stillasittande arbete. Dessutom härjar man men hemmasysslor så krävs det mer energi.

Jag äter en riktig lunch när jag jobbar, sen när jag kommer hem blir det kanske något ägg eller så till middag då.

Man behöver 3 huvudmål per dag. Lunch och middag enligt tallriksmodellen, i  lagad mat. Sedan (speciellt om man jobbar) behöver man 2-3 mellanmål därtill.

Ska jag låta henne gå runt med dessa sjuka tankar och fokusera på mig själv? Eller ska jag ge henne en uppläxning i näringslära?

Tror detta delvis är bra för mig. Jag känner mig peppad till att visa hur duktig jag är, och VAD som faktiskt är rätt. Men det gäller att jag kan stå på mig och faktiskt berätta hur jag/man ska äta.

Tags: , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  sv: jo det kunde jag, fast inte lika mycket som jag ville utan ångest, hur gick din midsommar?

  • http://Soelas.se Soelas

   Ganska bra. Man försökte äta som man ville, men ändå tog man alltid lite mindre till en början. Jag åt av allt jag ville i alla fall, dock inte ågestfritt här heller.. ^^

 • http://ww.mindfulnessmamma.blogg.se Jenny

  Det där låter ju hur tokigt som helst-stämmer ju inte alls det hon säger. Du vet med förnuftet vad som är rätt-man kan bli frisk från en ätstörning-helt frisk och fri.

  • http://Soelas.se Soelas

   Visst är det sjukdomens tankar bara?
   Hon får mig att INTE vilja leva med sådana tankar när jag är vuxen och har familj. Förut fick hon sjukdomen hos mig att yttra sig, men nu vill jag bara kväva den! ;D

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp