Ett år av frusenhet

February 14th, 2013

Vet inte om du har frusit någongång under din sjukdom men om du gjort det när försvann det?
– Gustaf

Jag har alltid varit frusen utav mig och det ligger delvis i generna. Min mamma är ännu mer frussen än mig.

Svälten gjorde det naturligtvis värre. När hösten 2011 kom så blev det början på ett fruset år. Då BMI:t förr under 16 och min kropp var avsaknad av underhudsfett. Jag minns hur jag ständigt vandrade runt genomkall. Satt i klassrummet med jacka, halsduk och vantar. Det hjälpte inte. Farsan köpte ett extra element till mitt rum, där jag tillbringade många timmar sittandes mellan måltiderna på hemma plan. Vintern var en plåga!

Naturligtvis blev jag varmare när jag begav mig till varmare länder (Thailand 2011/2012 och turkiet 2012).

Det var nog inte förrän i höstas som jag började återuppnå en mer normal kroppstemperatur. Då jag blev tillräckligt frisk för att äta tillräckligt och kunna träna.

Ett åt har jag vandrat runt och varit frusen pga för lite underhudsfett och lågt blodtryck. Varför väljer man att plåga sig så? 

Tags: , , , , , ,

 • Debbie

  Det där kan jag verkligen skriva under! Inget underhudsfett, och efter måltider, och precis innan när hungern var som starkast kom de, dropparna PÅ näsan?! Jag frös så mycket, näsan iskall, händerna vita/blåaktiga, och dropparna som på utanför en läskburk. Hemskt att frysa så. Är fortfarande inte uppe i ett normalt BMI, ca 17 någonting, det hade jag då med, aldrig varit under 17, men just den biten reglerades hyfsat snabbt efter att tänka lagade mål och inte bara kalla sallader, äta mer under hela daden, och mer fett…
  Lycka till alla kära, och till mig med 😉
  Trevlig helg!
  D

  • http://Soelas.se Soelas

   Haha, ja precis! Dropparna på näsan som aldrig försvann oavsett hur ofta man snöt sig.
   Det är ju så härligt när man märker de positiva effekterna när man äter mer. 😀
   Verkigen, lycka till till dig med!
   Tack för kommentaren, kram.

 • Anonymous

  Hej!
  Kan inte heller annat än att instämma! Gud så jag frusit! Suttit med dubbla täcken, fullt påklädd tryckt mot elementet och skakat. Vita domnade fötter. Minns inte när det vände men idag, på BMI 17, är det mycket mycket bättre!! Fryser dock fortfarande efter måltider ibland och är betydligt mer frusen än många i min omgivning. Händer fortfarande att fötterna domnar.
  Kämpa på Gustaf! Ett roligare liv väntar!
  Lycka till på tävlingen Soelas! Håller verkligen tummarna att du ska vara kry då!
  /E

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp