Ett kilo mer, men ingen viktuppgång

April 2nd, 2013

Det friska jag var något fantastiskt jag fick fokusera på i under påskhelgen. När jag träffade min gamla behandlare så gav det mig en bekräftelse på att jag måste känna efter själv hur långt jag behöver gå i behandlingen. Med henne känner jag mig alltid friskare och taggad på livet. Jag beslutade mig nästan att avsluta behandling på denna vikt (oavsett vad vågen visade) så fort mensen visar sig tydligt igen.

Idag var jag på möte med min nuvarande behandlare. Det började med att både hon och jag verkade inse att jag är inställd på att inte fortsätta länge till. Att jag känner mig så pass frisk. Men under samtalets gång började jag inse att ätstörningen finns fortfarande, mer än vad jag vill erkänna och skulle jag släppa nu så skulle jag förmodligen falla tillbaka väldigt lätt. Jag är tacksam över att min behandlare fick mig att inse att jag fortfarande måste jobba med sjukdomen, och jag är mycket tacksam över att hon står ut med mitt velande.

Bombsäker på att jag gått upp i vikt denna vecka. Säker på att jag har fått mer fett på magen och rundare rumpa. Jag ser mig som normalviktig. Normalviktig för mig. Oavsett vikt.

  • Viktuppgång: 1 kg (jämfört med förra invägningen)

Men detta räknas inte som en viktuppgång. Det kan vara den “normala variationen” som ger utslag åt andra hållet denna gång och att jag anses vara viktstabil.
Men jag ser ju att jag blivit “tjockare!”

Med hänvisning till det jag skrev i morse “När man känner sig tjock och valkig” fick jag höra (nästan som taget ur min egna text) att det är hjärnan som lurar. Jag ser att jag har ätit mer, jag kollar mig i spegeln och min hjärna är inställd på att jag ska ha lagt på mig mer fett.

Till nästa vecka:

  • Äta större portioner eftersom jag fortfarande kan känna sug trots att jag ätit bra
  • Väger jag mer då, så kan min behandlare gå med på att det handlar om en viktuppgång
Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp