Ett liv man inte skulle välja igen

November 12th, 2012

Hej,
för det första, fantastisk blogg! Här börjat läsa den och beundrar din styrka!
Jag vet inte, eller vill inte erkänna det kanske, om jag har anorexia eller inte. Jag nog i början av sjukdomen då. För jag är inte så smal som jag brukar se personer med anorexia. Du har ett bmi på 15,4 medan jag bara har 17,6, och jag ser inte alls ut att ha det men vad vet jag…
Jag tycker att jag inte har det men alla tankar som man har stämmer precis… Så vad tror du? Har jag det eller inte? Kanske lite svårt för dig att veta, men din åsikt vore tacksamt :)
Om jag har det, så vill jag inte sluta med detta. Jag vet att jag mår bra, jag vill inte gå upp…
– Anna 

Anna, jag förstår att du inte förväntar dig att jag ska ställa en diagnos på dig men en sak ska du veta;

För ett och ett halv år sedan hade det kunnat varit jag som skrev den där kommentaren. Vid BMI 17,5 så började jag på riktigt att fundera om jag verkligen ändå dragit på mig en ätstörning. Men då läste jag någonstans att ett kriterium var BMI under 17, så på något sätt ville jag ju nå dit först. SEN kunde jag börja äta ordentligt igen.

Bevisligen så blev inte fallet så. Jag var redan fast, men inte vågade man tro på det. Man jämförde sig alldeles för mycket med andra, och såg de som var magrare och galnare än en själv. DET ÄR INGET ATT STRÄVA EFTER. Sjuk blir man när man tillåter tankarna att ta över ens vardag. 

Som du säger att “Om jag har det, så vill jag inte sluta med detta. Jag vet att jag mår bra, jag vill inte gå upp…” så är det ju ett MYCKET tydligt tecken på att ätstörningen redan börjat få bestämma alldeles för mycket. Du kanske tycker att du mår bra nu, men det är alla endorfinkickar som din kropp skickar ut. Dom kickarna kommer att avta och så småningom ta slut. Då kommer du vara lämnad i ett elände du över någonting annat hade velat slippa. Så mycket bortkastad tid, så mycket pina över ett helvetes väg tillbaka till ett riktigt liv.

Och snälla! låt inte detta trigga dig! Testa inte gränserna, det är inte värt det. Du vill inte ha denna tegelsten i ryggsäcken. Ett snesteg och man faller. Var stark innan du har förlorat allting, var stark och välj en annan väg innan du måste KÄMPA för att återta det som tiden förbrukat.

Enligt min mening; JA, du har nog en ätstörning. Vilken ätstörning krävs det mycket mer information för att diagnosera. Men det kvittar vilket som, alla former är ett helvete som vi alla helst hade velat slippa gå igenom. Du har nog kommit tillräckligt långt i den för att sedan kunna blicka tillbaka och undra VARFÖR ville du sträva efter något så meningslöst?

OBS: jag har inte längre bmi 15,4 utan ligger strax under 17 nu :) (glömt uppdatera)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

  • Anna

    Tack för svar!
    Ja, jag såg att ditt bmi hade ändrats. Bra för dig! Kämpa på, jag beundrar verkligen din styrka.
    Jag ska försöka :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp