Ett steg tillbaka – tre steg fram

May 14th, 2012

När jag..

  • har ett späckat schema – då äter jag bättre
  •  ska röra mycket på mig – då äter jag bättre
  •  umgås med vänner och ha kul – då äter jag bättre
  •  vill prestera – då äter jag bättre
  •  inser att det kanske leder till en viktuppgång – då äter jag sämre..

Det är lätt att dra slutsatsen att man ständigt bör hålla sig upptagen, och tankarna på annat för då ger man ätstörningen mindre utrymme. Delvis tror jag att det fungerar, men bara ett tag. När saker lugnar ned sig så kommer tankarna ikapp och i värsta fall blir ångesten oumbärlig. Därför är det viktigt att man alltid är med på sina framsteg och motgångar.

Själv tycker jag att det är skönare att inte hinna med att tänka på Ana – då känner man sig frisk. Dock varar den friskhetskänslan bara ett tag, och sedan faller man nedåt lite igen. Men jag vet också att efter man har fallit ner lite igen så stärks man och vill hoppa framåt ännu mer!

 

Tags: , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp