Feel like shit, and then “fuck it”.

March 29th, 2014

Rubriken må låta en aning informell, men det är precis så jag tänker.

Jag förespråkar ofta “positivt tänkande“. Det är någonting som alla kan dra nytta av att tillämpa i sitt vardagliga liv. Men det kommer tillfällen då det inte alls är stöttande med uppmaningar som “tänk positivt“, “det ordnar sig“, “försök att se det från andra sidan” etc. Det kommer tillfällen då man helt enkelt bara behöver få må skit ibland och den bästa trösten kan vara ett par lyssnande öron och en värmande kram.

Det är inte riktigt realistiskt för en person som känner sig djupt nedstämd att helt plötsligt börja tänka positivt bara genom att bli uppmanad till det. I en sådan situation behövs det snarare bekräftelse på att ens känslor är berättigade och ett stöd som visar att man inte är ensam i skiten. Ibland kan det hjälpa att vara medveten om att det inte alltid kommer kännas så pissigt som det gör i den nedstämda situationen, men det finns fortfarande ett behov av att få må skit ett litet tag.

Det går inte att förvänta sig att någon annan ska komma med lösningar på sina egna problem, men de kan finnas där och hjälpa en själv finna sina lösningar. Om man har tur så når man så småningom en punkt i tidslinjen av sin nedstämdhet, där man själv inte orkar med att må skit längre. Kanske kommer man till insikt om något nytt, kanske händer det någonting som får en att vakna till liv, eller så blir man helt enkelt bara less på sitt pissiga mående och tänker “fuck it, nu pallar jag inte må skit längre“. Från den stunden, från den vändningen, är det dags att börja tänka positivt igen.

– Jessie J

Tags: , , , , , , , , , ,

 • Becka

  Vem fanns där för dig?? Din pojkvän eller??
  Kram

 • Carina Solberg

  Du skriver så mycket klokt. Många gånger jag varit inne här och läst och blivit klokare och kan förstå min dotter. efter att ha kämpat en hel höst och vinter känns det som vi äntligen är på rätt väg. Har en dotter som fått livsgnistan tillbaka och verkligen har lust till livet igen. Mat är fortfarande ett bekymmer och kommer så att vara lång tid framöver. Men nu känns det som allt är hanterbart och att hon kommer fixa det så småningom. Jag är stolt över min dotter som verkligen kämpar och jag är så glad att jag inte gett upp utan trott på mig själv och framför allt min tjej fast man undrat ibland. Nu ser vi fram emot en härlig vår och sommar. Kram

  • soelas

   Tack Carina! Det är motiverande att höra att mina texter bidrar till en ökad förståelse och att det kan hjälpa någon att bli friskare.
   Det låter som att hon verkligen är på rätt väg nu. Bli inte förvånad om det kommer ett och annat bakslag på vägen, men har hon kommit såhär långt så kommer hon att kunna ta sig upp på vägen igen.

   Kram

 • Pingback: quick loans()

 • Pingback: direct faxless payday loans no employment verification lender()

 • Pingback: drugrehabcentershotline.com drug and alcohol treatment centers()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp