Feta ost vanor

August 23rd, 2013

Särskrivning i rubriken. Det handlar alltså om fetaost-vanor.

Jag har alltid haft en förkärlek till salt mat, och sedan jag upptäckte fetaosten för något år sedan så har den varit en storslagen favorit. Det blev fetaost i sallader, på pizza, i pajer, i wraps och som sås. Nu har detta tagit ett helt annat stickspår och jag har börjat konsumera fetaost i ren konserverad, förpackad form i extra mängder. Idag var andra dagen denna vecka som jag efter en måltid blir sugen på fetaost, öppnar en förpackning och mumsar i mig allt!

Detta berättar jag inte med ångest i bakhuvudet utan med en underbar känsla av att det är OKEJ att göra det. Det är helt fantastiskt att få avnjuta en burk/förpackning fetaost bara för att det är gott och man är sugen. 150 g extra proteinmat gör sig säkert susen! I min mening är detta matförhållande helt sunt. Det finns inget perfekt med att sätta sig efter en måltid och äta direkt ur en annan förpackning med något man är sugen på. Det är en frihet att inte ha kontrollbehovet över att en måltid ska se ut på ett visst sätt. Detta innebär ju att jag förtärt mer än dubbelt av den rekommenderade “proteinkällan” i en måltid. Att tänka en sådan tanke “ätit för mycket” skulle anorexin gärna vilja attackera med ångest. Men anorexin vill jag inte ha i mitt liv, jag vill ha mitt liv själv. Då äter jag som jag vill, och just nu är det extra mycket fetaost!

Köpt hem fetaost i olika förpackningar och märken. MUMS!

I mitt kylskåp hittas… fetaost!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp