Fika efter mellis

September 14th, 2012

Hur ska man hantera det? När någon vill bjuda en på något gott, fast man redan har ätit sitt mellanmål. Då blir det ju dubbelt!

Jag fikade en dubbelmacka med salami på tåget. Sedan när jag gjorde en kort visit hos mormor så ville hon självklart bjuda mig på bakelser. Det skulle egentligen inte varit ett problem, en bakelse går det att ta som mellis ibland. Men när man redan har ätit.. Hur tackar man nej?

Andra ser inte att man redan har ätit något, de bryr sig nog inte om det heller för den delen. Det enda de reagerar på är att man inte äter när de bjuder. De bryr sig bara om det de ser. Därmed kan man faktiskt inte äta för andras skull, utan man måste äta för sin egen och sedan får de välja att inte tro på en, men bli förvånad över resultatet i slutändan.

Jag hanterade denna situation så att jag smakade. Det skadar faktiskt inte. Man behöver inte tvinga i sig värsta fikat, men man kan visa lite uppskattning genom att smaka en bit i alla fall.

Hon bjöd ju inte på det “nyttigaste” fikat heller.Utan någon form av smördegsbakelse med sirap och valnötter. Den bar spröd som wienerbröd, men med annan form och med massa sött klet inuti och nötter ovanpå. Inte särskilt god heller enligt min smak. Men jag smakade och det val inte ångestframkallande på något sätt 😀

Tags: , , , , ,

  • flickanochhavet

    WTF mitt favoritwienerbröd ju XD

  • http://www.thejenna.blogg.se jen

    Du har så rätt i det du skriver! Precis vad min dietist sa, man kan inte behaga andra utan sålänge man själv vet att man gör ett bra jobb får omgivningen väl ha sina trångsynta åsikter. Man måste lära sig att stänga av, blir inte bra i längden. Ska man fika eller vad som helst ska man göra det för att man själv vill, är sugen på det!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp