Fokus bör ligga på sitt eget liv och inte de som existerar på nätet

October 13th, 2013

Är vi inte extremt besatta av andras livsvanor och att jämföra oss med dem? Är det bara jag som anser att det är extremt tidskrävande att hålla koll på vad alla andra har för sig och hellre lägger den tiden på att fokusera på mitt liv?

I takt med att sociala medierna växer och utökar sig till flera olika forum, ökar också möjligheterna att dela med sig av sin vardag. Fler och fler tar del av dessa nätverk, dels av eget intresse men säkerligen i många fall också pga grupptryck. Finns man inte på Facebook så blir det genast mycket svårare att vara delaktig i det som sker runt omkring en.

Är jag emot utvecklingen av sociala forum? Nej, tvärtom. Jag tycker att det är fantastiskt hur tekniken kan utvecklas och samhället förändras. Däremot ställer jag mig konfunderad kring hur det kan komma sig att så många intresserar sig i andras liv. Det behöver absolut inte vara något negativt, men jag tror att det finns en stor risk att man börjar jämföra sig med andra. Min uppfattning är att många också gör det (mer eller mindre medvetet).

När man jämför sig med andra leder det en del fall till egen tillfredsställelse (genom att man känner sig bättre/snyggare), men i de flesta fall bidrar det till sänkt självkänsla. Man ska inte behöva känna att man är bättre än andra, utan man ska känna själv att man är tillräckligt bra. Det kommer alltid finnas de som är bättre, snyggare, smartare och smalare. Det får en knappast att må bättre av att jämföra sig med dessa. I ditt liv är det du som ska må bra, din kropp ser ut som den gör och du har de vanor som du vill. Visst kan det vara intressant att veta hur andras liv ser ut, visst kan det vara kul att jämföra, men se då till att inte sugas in i alla påtryckningar som de sociala medierna sprider. Se till att leva ditt liv så att du mår bra!

Tags: , , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp