För att sträcka dig mot friheten

February 25th, 2013

Varken jag eller någon professionell behandlare kan svara på hur man ska göra för att bli fri från sin ätstörning. Vägen dit ser olika ut för alla och man måste våga prova sig fram för att hitta den väg som passar en själv bäst. Ätstörningen kommer man alltid att kunna vända sig till, den försvinner inte bara för att vi försöker lämna den. Om vi vill så kan vi strunta i att bli frisk och tillbringa resten av vår tid i ett sjukt och eländigt liv. Men om vi vill så kan vi istället strunta i ätstörningen och ta vara på den tid vi har och leva livet fritt.

Nu är det tyvärr inte bara att ”strunta” i ätstörningen, men det är en början att ställa in sig på att man vill göra.

För att bli friare:

  1. Det går sällan att bestämma sig en gång att man vill bli frisk. Ätstörningen kommer att bråka med dig och ibland få dig att tro motsatsen. Bestäm dig flera gånger, vet i grunden vad du egentligen vill.
  2. Hitta saker som du vill kunna göra som frisk. Sätt upp långsiktiga livsmål och börja seriöst att sträva mot dem. Det måste vara något som du verkligen skulle vilja göra, något som skulle göra det värt att leva ett liv utan ätstörning för.
  3. Lita på omgivningen. Det är ingen som vill att du ska må dåligt. Allt som andra säger och gör är oftast för ditt eget bästa. Våga lita på att det kan hjälpa.
  4. Våga prova andras tips. Våga prova det du själv tror kan hjälpa. En del tips kan vilseleda mer än att hjälpa, men det finns också otroligt många förändringar som kan förbättra situationen.
  5. Var beredd på att det behövs en förändring! Även om du inte är redo för en förändring från början, så kommer du förr eller senare att upptäcka att det krävs för en bättre hälsa.
  6. Var inte rädd för att göra misstag – de gör dig klokare!
  7. Analysera ditt eget beteende, var ärlig mot dig själv, ifråga sätt och dra slutsatser.
  8. Var medveten om det sjuka – men fokusera på det friska!

Vi behöver alla göra olika förändringar för att bli friare från ätstörningen. Gör dig beredd att ta emot ångest och konflikter. Ta dig an fighten för ditt eget liv!

Quote: Pope John Paul II

Quote: Pope John Paul II

Tags: , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp