För mycket av det goda?

April 2nd, 2012

Oj.. Jag börjar nästan bli orolig över att jag äter för mycket.

Att gå ifrån svält till normalt är en intressant resa. När man väl har bestämt sig och allt eftersom accepterar viktökningen mer så kan man lägga märke till “symptomen”. Som jag skrev tidigare så händer det ofta att man aldrig blir riktigt mätt. Det kan delvis bero på att man förlorat hunger och mättnadskänslor och vet inte hur det känns. Men också för att när man väl kickat igång förbränningen så uppskattas det av kroppen. Den blir riktigt glad över att få en massa gott att jobba med.

Tänk alla kalorier som man har legat på minus i. Hur mycket mindre man har ätit än vad man gjort av med. – SÅ mycket, så många kalorier över kommer man att behöva. I mitt fall kan jag då säga att det är en heeel del.

För att kroppen ska må bra igen så behöver den all den energin. All energi som den får, kommer den att använda till att reparera och friskna upp en.

Att man därför blir väldigt hungrig när man börjar komma igång att äta fullt är inte konstigt. Det bör heller inte vara dåligt att ge kroppen det den säger till om. Men risken finns att man ger med suget allt för mycket, får ångest, kompenserar, också har man skapat sig en ny ond cirkel.

Jag har inte ätit en dag över 2000kcal (förutom inklusive alkohol) på riktigt länge. Inget jag har minne utav i alla fall. Trots det så äter jag rätt så mycket nu. Risken finns att ångesten blir för stor, men jag överväger alltid innan jag tar mer – så jag är medveten om mitt beslut.

Jag åt nyss två portioner laxlasagne! Inte för att jag var så hungrig längre, men det är ta mig tusan det godaste jag vet 😮 omnom…  Nu går jag upp i vikt! Har jag en röst i huvudet som säger. Nu vill jag gå upp i vikt! Säger en annan. Samtidigt vill jag inte att vågen ska visa mer på invägningen. För då kan jag äta mer! 😀 haha

Portion 1 (200g)

Portion 2 (230g)

Tags: , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp