“…förut vägde jag också 10 kg mindre”

August 17th, 2015

Ibland när jag pratar om framtid med min farsa tror jag att han endast bryr sig om att jag ska få ett högavlönat arbete. Men nu har det blivit tydligt för mig att han argumenterar inte för det för att han tycker att det är viktigt, utan för att det är vad jag tyckte var viktigt innan jag flyttade hemifrån. Det har bara inte uppenbarat sig för honom att jag har förändrats (och tack gode gud för det).

“Det var ju det du brydde dig om förut, då du var bestämd på att läsa industriell ekonomi.”

“Ja visst var det så, men förut vägde jag också 10 kg mindre och trodde jag hade lyckats i livet när jag åt färre kalorier än dagen innan.”

Så tack gode gud för att man förändras. Tack för alla tårar, all ångest och all skit som gåtts igenom för att landa där jag är idag. Jag är så tacksam över att ha nått såhär långt och att få känna på hur livet är utan att fanatiskt kontrollera matintaget, träna för att få äta, väga sig dagligen, göra saker för att man tror att man måste och känna ett starkt beroende av bekräftelse från omgivningen – jag är så tacksam över att känna på hur det är att faktiskt må bra. Det är känslor av frihet, lugn, trygghet, nyfikenhet och styrka.

Nej, livet är inte perfekt och det kommer jag aldrig kräva att det ska vara. Men tro mig, det kan vara tillräckligt bra i alla fall! :) Så tack för att jag har fått genomgå denna förändring. Det är genom förändring som utveckling kan ske.

Tags: , , , , , , ,

 • Anonym

  Hej! Vad kul att det gått framåt för dig! Jag har en fråga som jag skulle bli jätteglad över för svar. Fortsatte du äta såsom matschemat var på Idun hela behandlingen ut och även nu? Går på Idun nu och är så rädd för att inte sluta gå upp. För dem säger ju att vikten kommer stabiliseras även fast man fortsätter äta enligt deras schema och jag får inte ihop det! Är inte nämnvärt underviktig, 4-5 kg från BMI 19 och är ganska nojig. Förlåt om triggade. Kram!

  • soelas

   Hej vännen! Vad kul att du börjat på Idun. Det är ett jätte bra ställe att ta itu med dessa problem, tack vare stöttningen från de andra i gruppen. Ta vara på den här möjligheten!

   För mig fungerar det inte att äta efter ett matschema längre. Det kan vara väldigt bra i början av behandlingen när man känner sig väldigt osäker kring vad som är normala måltider och hur det känns att vara mätt resp. hungrig. Jag har ju koll på de sakerna och då skapar ett schema snarare ett hinder i min frihet.

   Det är ju väldigt individuellt hur pass mycket hjälp man behöver ha av måltidsplanering för att hålla en hälsosam kosthållning.

   Jag tror de menar att förbränningen blir högre när man äter så pass regelbundet och kroppen kommer anpassa sig efter energiintaget. Kanske kommer du ha mer energi till andra saker när du också äter mer och på så sätt göra av med mer. Förstår du vad jag menar? Det är inte enbart siffror som det handlar om. Jag vill varken säga si eller så för hur mycket energi kroppen behöver är individuellt. Hur mycket går du upp i snitt just nu då?

   Kramar!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp