Framsteg som bevisar att livet är bättre utan ätstörning

December 26th, 2013

Många av er kanske ser mig som helt frisk från anorexian, men jag har fortfarande ätstörningstankar att tampas med och det ska jag inte låta vara någon hemlighet. Det friska tänket är lyckligtvis dominant och det hjälper mig att resonera sunt kring mina livsval och min hälsa. Dock har även jag utmaningar att bemöta i livet.

Det är nästan otroligt hur givande denna vecka har varit. Nog var jag beredd på att det skulle kunna dyka upp en del utmaningar i matväg, men aldrig trodde jag att de skulle bemötas med sådant lugn. Jag är förmodligen inte den enda som gjort framsteg denna jul, och visst är det en frihet att känna att man faktiskt klarar av att lita på det friska?! Det blir ett bevis att det faktiskt går att äta så mycket utan att bli tjock, avstå från träning utan att musklerna försvinner eller att faktiskt lyssna på det friska tänket utan att få ångest. Man bevisar för sig själv att livet faktiskt är så mycket bättre utan ätstörningen!

Framsteg för mig:

 • Äta mig riktigt mätt utan att känna behov att kompensera
 • Äta chokladpraliner så fort jag varit sugen på det
 • Smaka av deg och smet under bakning utan en gnutta ångest
 • Endast tränat en gång under en hel vecka, och det var inte ens ett effektivt träningspass
 • Dricka en större mängd alkohol utan att noja över kalorier
 • Natt-äta bland annat korv, chips och mackor!
 • Känna mig nöjd över min kropp trots att jag ätit mycket och inte tränat

Det som uppskattas mest av allt under denna julsemestervecka är att få njuta av livet på fler sätt än bara maten. Jag har fått ha en riktigt mysig jul tillsammans med min älskling och dessutom tagit del av några fantastiska festligheter. Det har varit en riktigt givande jul på många håll och kanter. Jag hoppas att ni kan känna desamma, och om inte så vill jag meddela er att det kommer fler tillfällen att njuta av livet – ta vara på dem! :)

IMG_1561red

Lek med pojkvännens julklapp: drinking chess!

IMG_1579red

Utgång på juldagen – en fantastiskt lyckad kväll!

IMG_1581red

Förrätt på grekisk restaurang

IMG_1585red

Fantastiskt god mat för två

IMG_1590red

Och jag lyckades få plats med ALLT detta (och lite till) i magen. En rejäl måltid som avslut på “semestern” :)

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se/ Sofia

  Åh va fina ni är! Och grymt snygg outfit med magtröja! Kul att du berättar om dina svårigheter och framsteg!:)

  • soelas

   Tack Sofia! 😀 Kul att höra att det uppskattas! :)

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Ser mig som rätt frisk men att på eget initiativ bre smör/margarin på macka nu i jul har känts som en seger, samt att ha ost på.

  • soelas

   Fascinerande att man i ena stunden kan äta vad som helst och hur mycket som helst, men i andra stunden känns det ångestfullt med någon extra kalori..

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp