Framsteg vs. misslyckande

July 6th, 2012

” Ska jag gå upp i vikt så måste jag äta mer. Varför inte passa på när jag väl äter riktigt god mat? “

Jag lovar. Länge sedan jag blev så mätt! En och en halv portion åt jag på thaibuffén idag. Jag tänkte helt enkelt att det var gott, så passa på och njut nu.

Första portionen + en halv till. Och en MASSA olika chilisåser. Varför kryddar de så mesigt jämt? Thaimat ska vara STARK

Detta höll jag mig mätt på rätt så länge faktiskt. Hade jag hållt på med självrensning så hade nog detta kräkts upp. Kände att det hade varit hur lätt som helst att få upp det. Men jag visste också att om jag väntade lite så skulle kroppen ta hand om maten och förbränna den. :)

Dagens misslyckande: Jag kunde inte låta bli att springa. Fint väder, jag hade ätit mycket, “nu hade jag energin till det”.

Då gällde det att jag åt tillräckligt till middagen också. Eftersom jag motionerat så ska jag inte vara rädd för att lasta på ordentligt.

Tyckte inte att det såg så mycket ut (kanske beror på morsans nya gigantiska tallrikar). Men åååh, vad mätt jag blev!

Det blev lite ångestfyllt igen här..
Jag tror att man måste utsätta sig för dessa situationer för att man ska kunna komma framåt. Nästa gång jag äter så mycket, så kommer det inte alls kännas lika jobbigt. Efter ett tag kanske jag inser att detta är normalt, precis vad jag behöver  och kommer inte tänka mer på det.

Utmaningen är att jobba emot ångesten och alla anorektiska tankar som kryper på en. Jag inser nu i efterhand att det var nog Anorexins röst som jag följde när jag drog ut på joggingrundan. Det var anorexin som sa till mig att jag ätit mer så då skulle jag ha energi till att röra mig mer också. Det friska jag vet ju att det faktiskt INTE fungerar så..

Aja baja fusk-maja! 

Tags: , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp