Från 2013 till 2014 – gott nytt år!

December 31st, 2013

Varje nyår sätts det många löften och mål inför det kommande året. Kanske lovar man att äntligen genomföra någonting man under en lång tid villat men aldrig riktigt tagit sig i kragen att göra. Kanske blir löftet någonting man kommit på samma dag vore bra. Kanske lovar man sig själv flera saker, eller kanske funderar man och funderar men kommer inte på något nyårslöfte.

Oavsett vilket löfte man gör så finns det en väldigt stor tendes till att det spelar stor roll de första dagarna på det nya året, för att sedan glömmas bort och man faller tillbaka i gamla vanor. Det är bra att sätta upp mål med vad man vill förändra eller genomföra i livet, men det gör ingen nytta att sätta ribban för högt. Lova inte dig själv saker du vet att du kanske kommer att glömma bort eller inte klarar av just nu. De kan absolut vara långsiktiga mål att sträva efter, men utforma ditt nyårslöfte sådant att det faktiskt är någonting du vet att du kan klara att genomföra under det kommande året – och påminn dig själv om det!

Förra året satte jag upp ambitioner som jag skulle sträva mot 2013 (läs inlägget här). De glömdes naturligtvis bort rätt så fort, men nu när jag gör en återkoppling till dem kan jag se att de flesta faktiskt har uppnåtts!

 1. avklara alla kurser på Öppen ingång
  Allt utom 1,5 hp.
 2. åka utomlands
  Finland i alla fall
 3. hoppa upp en nivå i cheerleadingen
  har hoppat upp 5 nivåer
 4. göra något revolutionärt
  höga krav här? kan väl säga att jag aldrig trodde att jag skulle välja civ. o lärare, samt jobba på McDonald’s
 5. aldrig väga under 40 kg
  har hållit mig viktstabil runt 45 kg hela året
 6. aldrig ge mig in i ett förhållande jag inte verkligen vill vara i
  kan garantera att jag aldrig haft något förhållande jag vill vara i så pass mycket som det jag har nu! <3
 7. överväga helt nya framtidsplaner, vara öppen för möjligheter
  detta gör jag konstant! framtiden är oskriven! vad som helst kan hända! livet är spännande 😉

Jag är riktigt stolt över de val jag gjort under 2013. Den inre och yttre resa jag gjort har lett till en enorm personlig utveckling. Jag kan inte vara annat än tacksam för 2013. Det året har bringat mig mycket skratt, glädje, en del tårar, styrka, självinsikt, erfarenheter och framför allt kärlek. För ett år sedan skulle jag aldrig kunnat föreställa mig att mitt liv skulle se ut som det gör idag – undra hur det då kommer att se ut ett år från idag? 😉

Imorgon kommer en tillbakablick på det gångna året med bilder, följt av ambitioner inför 2014. Ikväll ska det firas!

HAPPY NEW YEAR 2014!

Tags: , , , , , , , , ,

 • Ottilia

  Gott nytt 2014! Ett enkelt nyårslöfte jag kan hålla: ska följa din blogg och läsa den varje dag. Tack för bloggen! Kram

  • soelas

   Åh, tack desamma fina fantastiska du! <3 Önskar dig allt väl!

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  2013 har varit mitt bästa år. Helt otroligt… För ett år sedan bodde jag i Falun med min dåvarande pojkvän, pluggade ett program som visserligen var kul men som jag kände inte skulle leda någon vart för mig i framtiden. Nu har jag flyttat, är singel (men fortfarande bästa vän med honom) och har hoppat av den utbildningen och börjat plugga lärare i Uppsala istället. Hade jag kunnat tro det för ett år sedan? Nej. :)

  Och att ha kommit till rätta med mina problem kring självsvält och nått en hälsosam vikt är underbart, att jag känner mig fri. För ett år sedan var jag rädd att jag aldrig någonsin skulle sluta räkna kalorier. Var rädd att vara fast för livet.

  Har också fått en hel drös med nya vänner och bekantskaper… Har rest till Italien, sommarjobbat på äldreboende vilket var väldigt givande, även börjat jobba precis nyligen i slutet av året på studentnation i Uppsala.

  Ja. 2013 blev bättre än jag kunnat drömma om. Jag tog visserligen inget körkort eller blev grym på keyboard, men vad gör det? Hoppas att 2014 blir fint. :>

  • soelas

   Det låter helt fantastiskt!
   Det går inte att hinna med allt, men allt man har gjort är ändå sådant att vara tacksam över.
   Jag är övertygad om att 2014 blir ännu ett fantastiskt år i livet! :) <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp