Från aptitlöshet till att äta mer än vanligt

November 9th, 2014

För en vecka sedan började det. Illamående, ont i magen och förlorad matlust. Vad berodde det på? Magsjuka, matförgiftning, allergi, magkatarr? Det finns miljarder olika anledningar till att man får ont i magen, och jag lyckades inte finna någon beskrivning som riktigt stämde in på mina besvär. “Förhoppningsvis går det över snart” tänkte jag.

För något år sedan hade säkerligen Ana tagit kontrollen vid en sådan situation. Hon hade passat på att utnyttja illamåendet och aptitlösheten till att gå ner i vikt. Idag är jag så pass frisk att jag försöker äta ändå, i rädsla över att gå ned i vikt. Och turligt nog verkade det inte som att jag gjorde det heller.

Det var hemskt att inte känna hunger eller sug efter någonting att äta i flera dagar. Det blev bättre dag för dag, men det var inte förrän i onsdags kväll som aptiten kom tillbaka. Och enda sedan dess har min aptit varit på topp! Jag förstår inte riktigt hur jag kan vara så hungrig eller sugen på mat så ofta som jag är nu. Förbränningen har verkligen kickat igång och det känns som att jag äter friskare än någonsin. Ibland kommer ångesttankarna smygandes, men jag slår iväg dem, för jag vill hellre äta mig mätt och belåten. Av någon anledning vill ju min kropp ha massvis med mat nu, så varför skulle jag inte ge den det?

Det jobbiga blir då/om vikten går upp en massa, men det är väl i sådana fall nästa steg i processen att lära sig acceptera det då. Hittills har det inte skett några drastiska förändringar i alla fall – kanske är det förbränningen som verkligen fått en chans att kicka igång, för nu äter jag verkligen massvis! 😀

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 • waaaallflower

  Hej! Jag har under en ganska lång tid nu tänk tanken att utmana mig med mat som känns jobbig att äta. Just nu styrketränar jag lite då och då, inte extremt och definitivt inte lika ofta som vissa andra brukar, men jag har sett resultat genom att mina muskler växer.
  Nu till saken ; Jag är väldigt rädd för att äta något med tillsatt socker då den jäkla ätstörningen på något sätt fått mig att tro att mina muskler kommer försvinna och få mindre definition om jag äter något med tillsatt socker på en dag eller en gång i veckan. Finns det något som motbevisar min ätstörningens tanke kring detta, hur ska man tänka? Har blivit så jäkla trött med anorexin som gnor i bakhuvudet att något måste göras åt och det FORT!
  Kramar 😀

  • soelas

   Gud, jag förstår att det måste vara skitjobbigt att leva så! Nu vet inte jag exakt vilka livsmedel det är som innehåller “tillsatt socker”, men jag äter säkerligen det flera gånger om dagen och inte sjutton tror jag att det påverkar min fettprocent markant. En gång i veckan skulle verkligen inte göra någon skillnad. Nu är dessa bara mina ord, men egentligen, vilken är den mest trovärdiga källan – någon artikel i aftonbladet som hävdar “detta ska du undvika för att bli smal” eller en person som själv äter vissa saker och ÄNDÅ är smal.

   Allt handlar ju egentligen om balans. Det finns studier som visar att en överkonsumtion av socker kan i längden bidra till fettma, men det är om man äter ofantligt större mängder än de 10-15% av dagsintaget som livsmedelsverket rekommenderar.

   Jag måste även påpeka att om du styrketränar är det ännu mindre risk att socker samlas som fett. Musklerna behöver kolhydrater som bränsle. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp