Från det ena till det andra

October 25th, 2012

Sitter och analyserar mig själv lite:

Helt ärligt så försöker jag undvika att skriva om det “dåliga ätstörningsbeteéndet” som finns kvar här på bloggen. Det är inte det som är viktigt, det är inte det som bör fokuseras på. Men samtidigt vill jag dela med mig av verkligheten, min verklighet.

Ett tag kan jag verkligen känna mig frisk: Jag kan äta allt! Mängderna kanske inte är de största, men helt normala faktiskt. Jag räknar inte kalorier. Inte till den nivån att jag väger/mäter och kollar upp i tabeller. Jag tvångstränar inte.

Men…
Jag behöver inte träna själv så länge jag har mina två cheerleadingträningar i veckan. De räcker gott och väl. Jag kan äta det jag vill om jag vet att jag sedan ska förbränna det och “bygga muskler”. Om jag känner mig onormalt hungrig så uppskattar jag dagens kaloriintag och avgör om det blivit för lite.

Sjukdomen sitter i. För i tisdags hade vi ingen jobbig träning alls, vilket gav mig ångest. Nu kommer jag inte att träna på två veckor för att vi är “lovlediga” nästa vecka. Då tycker inte jag att jag ska få äta lika mycket.. då kommer det bara att bli fett. Men är det verkligen jag som tycker det eller är det anorexin? 

Kanske är det dags för ett litet bakslag igen? Jag märker hur mitt eget agerande börjar ta några steg tillbaka. Men kanske är det vad som behövs för att sedan kunna ta fler steg framåt?

Tags: , , , , , , , ,

  • Martina

    I och med att du är medveten om problemet så blir det lättare att tackla det! Bara för att du får sådana tankar så behöver det inte leda till något stort bakslag. Du har en otrolig livserfarenhet som INGEN kan ta ifrån dig. :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp