Frisk från anorexin

February 20th, 2013

Frida har aldrig haft någon ätstörning, men ibland önskar hon att hon var lika smal som modellerna i topmodel. Frida är ganska kort i rocken och hon vet mycket väl att hon ändå inte kan se ut som dom. 

Morgonen börjar alltid segt. Alarmet får ringa minst tre gånger innan Frida pallrar sig ur sängen. Därefter känner hon ett litet sug i magen och skulle knappast missa att äta frukost. När hon har klätt på sig går hon raka vägen till köket, tar ut yoghurten i kylen och morsans nya flingor från skåpet. Hon sätter rutinerat på te vattnet medan hon brer sig en macka. Frida äter alltid yoghurt med flingor och en macka till frukost. Ibland blir det två eller kanske till och med tre mackor. Hon tänker inte på hur många hon äter. Det hon vet är att hon inte lämnar köket hungrig.

Idag var Frida hungrig. Hon hade tränat igår och somnade utan att hinna äta något mer än några frukter och en chokladbit efter träningen. Frukostmackan åt hon upp samtidigt som hon tömde upp te-vattnet. Då gjorde hon sig två nya som hon sedan mumsade i sig i lugn och ro tillsammans med yoghurten. Idag blev det alltså tre mackor som Frida ville äta.

Därefter besökte Frida badrummet för sminkning. Hon målade på som vanligt med lite extra puder på näsan. Näsan har hon aldrig gillat. Den sticker ut som en häxnäsa tycker hon. Dessutom är den alltid blank! Frida gör sitt bästa för att dölja det, sedan får det vara. Hon har inte tid att klaga mer över den för sig själv. Hon är ju rätt så snygg ändå!

Under skollunchen tar några av Fridas kompisar endast knäckebröd. De påstår att de inte gillar stuvade makaroner och falukorv. Frida älskar korv och makaroner – speciellt stuvade! Så hon tar till och med två portioner. Om de andra äter något mer än knäckebröd lägger Frida inte märke till, hon har fullt upp med att mumsa i sig av hennes älsklingsrätt.

På eftermiddagsrasten springer två av Fridas kompisar till skolcafeterian för att köpa sig en cola och chokladbollar. Frida tillbringar rasten med att prata med vänner ifrån parallellklassen. Hon har det trevligt och ser fram emot kvällens tjejmiddag med tacos och några glas vin. När vännerna kommer tillbaka med deras godbitar så får Frida smaka en tugga – det var gott! Men Frida är inte mer sugen än så. Kanske att hon tar några tuggor till för att det är gott, men annars kan det få vara till en annan gång.

Ibland försöker Frida äta lite mer hälsosamt, så som de skriver om i tidningarna. Men Frida glömmer oftast bort att äta annorlunda. Hon tycker om att äta som hon vill, då känner hon sig gladare och kan fortsätta tänka på viktigare saker i livet.

Tags: , , , , , ,

 • Mikis – mikis.webblogg.se

  Men ååh! Det där var ju jag förut!! Vilken inspiration, vilken härlig tillvaro Frida verkar leva i. Jag vill också…! <3

  • soelas

   Vad kul att du känner igen dig.
   Du kan också leva så där, det tar bara tid att “glömma” bort att tänka. Men ju mindre man lyssnar på äs, desto snabbare och lättare kan man glömma den. Bara man vill!
   Kram

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp