Går man upp i vikt av att äta godis?

May 15th, 2013

JA

Om man äter mängder av godis och sötsaker under veckorna blir det osunt. Kroppen vänjer sig med snackset och det kan lätt drabba aptiten vid andra måltider. Som många kanske vet vid detta lag; äter man för lite mat blir kroppen lättare sugen på sötsaker senare. Det är lättare att få i sig mycket energi genom godis. Det krävs en större mängd för att det ska mätta. Dessutom är den födan väldigt näringsfattig. Hamnar man i ett sådant “sötsaksätande” kan det hända att man går upp i vikt. Det är en annan ond cirkel som många uppmanas via framför allt media att bryta.

NEJ

Godis i sig är ingen viktuppgång. Det är inte farligt att äta sitt lördagsgodis på helgen, eller någon annan dag under veckan. Kroppen suger inte åt sig alla “kalorier” och omvandlar de till fett bara för att det är godis. Godis är gott som man kan äta ibland. En del äter lite sötsaker dagligen, medan andra hellre väntar till ledigheten och unnar sig lite extra mycket då. De allra flesta människor äter godisliknande föda emellanåt och inte är alla dessa människor tjocka?! En godis är eg. ingenting! Det förbränner kroppen på nolltid.

För anorexin kunde en godis betyda en hel kväll av ångest, eller ett antal situps. Idag betyder godis gott när man är sugen. Godis är också gott när det är gratis. Det är inte värt att få ångest över godis. Det är inte värt att förbjuda godis. Godis äter man om man vill, godis äter man för att det är gott och godis är inte viktuppgång (så vida det inte går till överdrift).

Igår åkte min godisskål fram igen. Dock bara äckliga kvar sedan sist så jag fyllde på med lite lakrits och mintchoklad efteråt.

Igår åkte min godisskål fram igen. Dock bara äckliga kvar sedan sist så jag fyllde på med lite lakrits och mintchoklad efteråt.

Tags: , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp