Ge dig ångest vid rätt tillfälle

September 21st, 2012

Hur gör man för att våga ta steget och utmana sig? våga ge sig själv ångest, min behandlare avråder mig själv en så länge.. hon tror det skulle bli alldeles för jobbigt just nu, jag ska ta små steg, men jag har ju så jävla bråttom! haha!
S

Hoppas det är ok att jag postar din kommentar här.

Jag tycker delvis att din behandlare har en poäng, men jag håller inte riktigt med denne. Om man ligger på en farligt låg undervikt så ska man nog prioritera på att reparera kroppen innan man börjar jobba på begränsningar och ångestfulla handlingar. När man börjat gå upp i vikt så är det tid att utmana sig.

Jag ska inte ljuga; att ge sig själv ångest kan vara en utav de mest fruktansvärda upplevelserna i tillfrisknandet. Är man medveten om konsekvenserna, om hur ångesten ser ut så tror jag att det kan underlätta lite. När man tagit sig igenom svackan, vilket man gör, så stärks man.

För att kunna bli frisk ifrån ätstörningen så måste man faktiskt göra allt som ätstörningen tycker är jobbig. Man måste bevisa för sig själv att ätstörningen inte har kontrollen och för varje gång man går emot den blir man lite mer fri.

Det går inte att ha bråttom när det gäller att tillfriskna. Visst man kan gå upp i vikt snabbt, men tankarna kommer fortfarande att finnas kvar. Däremot aningen förmildrade och lättare att bearbeta. Så små steg är rätt teknik, men emellanåt måste man testa sig själv och våga hoppa lite. Ibland faller man tillbaka lite grann och ibland landar man stadigt. Var bara noga med att välja tillfället när du väljer att hoppa eller ta ett större steg. Jag tycker absolut att det är ett viktigt steg i tillfrisknandet att jobba emot ångesten. 

Tags: , , , , , , , ,

 • http://Www.sofiayit.blogg.se S

  Tack för svaret! Det är svårt att välja tillfällle bara, sen hade det vart lättare om man känner lite sug efter ex glass eller choklad, men det har min kropp tyvärr vant sig av vid:/ allt sött.. Behandlaren sa också att jag interna gå på känslan och sånt.. Utan bara göra, hur bbörjade du? Bestämmer du nått tillsammans med din behandlare som du ska genom föra? Eller gör du sånt själv?oj va långt det blev haha!

  • http://Soelas.se Soelas

   Det är alltid lättare när man har sug efter det. Men suget försvinner ju om man aldrig äter det också. Man glömmer bort hur gott det kan vara. Men bestäm dig i förväg. Sätt dig framför TVn med lite gott innan du går och lägger dig förslagsvis? Eller om du har något att fira så kan man slå på med lite extra då och vet att det är okej, för det gör alla människor. :)

   Jag kör på själv. När jag känner för det helt enkelt. Bland när man är borta och det bjuds så vill man inte verka konstig. Ibland om jag känner att det blivit förlite en dag så kompenserar jag upp med något extra 😉

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp