Ge mig ångest, ge mig viktuppgång och ge mig friskhet!

July 19th, 2012

Om man är jätte rädd för att åka karuseller så blir man ju inte mindre rädd av att tänka “åh gud vad hemskt” när man sätter sig i frittfall. Om man däremot ser ångesten i vitögat och tänker “nu jäklar ska jag sätta mig i den där himlans karusellen” så bekämpar man sin rädsla.

Något i den stilen jämförde min behandlare  ångesten en anorektiker kan ha över ätandet.

Om man blir mätt, ska man behöva få ångest över det? Är det friskt? Ska man inte få äta sig så där proppmätt så man hamnar i paltkoma utan att ångesten är där och naggar på en? Hur blir man då av med den?

Det handlar helt enkelt att utsätta sig för den, annars kommer den inte bara att försvinna. Rädslan kommer alltid finnas där och man kommer hela livet behöva undvika den. Om man inte väljer att bli av med den, vilket man blir genom att utsätta sig för den.

Jag måste tänka att jag ska ge mig själv ångest. Jag ska utsätta mig för mättnaden, den där mättnaden som ångesten hatar. Det kommer att vara jobbigt efteråt, men efter jag har åkt den där skräckinjagande karusellen 100 gånger så är den varken farlig eller speciellt spännande längre.

Ikväll åt jag ett rejält kvällsfika:

 • 2 dl fil, ½ dl bär, 1 dl müsli och kanel
 • 1 sk paltbröd, smör, 1 sk ost
 • 1 äpple

Jag fick konstigt nog ingen ångest, FAST jag blev riktigt mätt. Jag tänker helt enkelt att nu ska jag sova gott! 😀

Tags: , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  bra skrivet! =)

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack vännen! 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp