Håret inifrån och ut

January 6th, 2013

Älskar din blogg! Blir så inspirerad och peppad av att bli frisk när det går bra för dig, det gör att jag vågar hoppas på en bättre framtid :)
Mitt hår har blivit märkbart tunnare för att jag tappat mycket och det skrämmer mig. Har du några tips för hur man tappar mindre/får håret att växa tillbaka?
-M

Tack så mycket! Det peppar mig så mycket att få höra att den inspirerar.

Håret behöver näring och har man näringsbrist så kommer det så småningom att märkas på håret. B-vitamin och Zink är ämnen som stärker håret, så är mycket kött!

Jag var länge nöjd över att mitt hår höll sig så bra i svälten. Men sedan kom det, några veckor senare – hårloss! Skrämmande och verkligen inte kul som tjej.

Sanningen är att håret behöver tas hand om både inifrån och utifrån. Inifrån tror jag att du förstår vad som krävs – näring! Och de bästa tipsen som jag kan ge utifrån för att håret ska se friskt ut är:

 1. Använd inte värmetänger
 2. Använd minimalt med hårspray
 3. Slit inte i det när du borstar. Kamma hellre igenom det från topp till hårbotten. Man vill ju reda ut tovorna inte slita bort dem!
 4. Balsam dagligen och hårinpackning varje vecka. Låt den gärna sitta i medan du kollar på TV i ca 30 min.
 5. Sätt hellre upp håret med en hårklämma än hårsnodd

Dessa behövs självklart kompletterad med en god kost, som vi väl vet. Jag tänkte “Hur kan jag tappa så mycket hår nu, när jag äter så mycket bättre?!”. Det tar tid innan håret växer ut, så det tar lite tid för att det ska återhämta sig också. Men desto tidigare man börjar äta rätt ju snabbare växer fräscht hår ut också. 😉

Jag fick en kommentar av Tua som rekomenderade balsammetoden länkade till http://lockig.se.

Själv tänkte jag testa silverbalsam, för att jag ska få en ljusare ton i mitt blonda hår nu under vintern. Dock vet jag inte hur det verkar på ofärgat blont hår men det är värt att prova.
http://www.bellbox.se/balsam/silverbalsam.html#?toplevel=6&sublevel=62&page=1&limit=24

 

Tags: , , , , , , ,

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Mitt allra bästa tips gällande allt som har med hårets välmående att göra: balsammetoden! Jag har kört på den i över fyra år (!!) och det fungerar kanonbra. :) Intresserade, kika in http://lockig.se

  Annars ska man såklart som du sa, undvika värmestyling och sånt :) Men ja.. balsammetoden är super <3

  • http://Soelas.se Soelas

   Superbra! Tack för tipset. :)

 • M

  Tack för tipsen! :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp