Hemmet hos föräldrarna

June 11th, 2013

Nu har jag varit hemma hos mina föräldrar i nästan två dagar. Det är alltid blandade känslor över att återvända hem hit. Det är näst intill omöjligt att inte påverkas av miljön och påminnas av de beteenden som kallade. En passiv dag på hemma plan var en dag fylld med ätstörningstankar. Allt för att äta tillräckligt men ändå ligga i underkant. Klockan var viktig – inte oftare än var tredje timme så vida hungern inte var outhärdlig. Måltider tillsammans med andra var som att lösa rubikskub. Varje blick på min tallrik var hotfull och jag lade mer uppmärksamhet på hur de andra åt än att fokusera på att njuta av min egen mat. Här satt jag förra sommaren och kämpade för att få till ordentliga måltider, samtidigt som jag motarbetade och ville kompensera var enda kalori.

Tankarna kommer lätt tillbaka till en. Man identifierar sig med det beteendet. Dock finns det en stor skillnad mellan då och nu. Idag mår jag bättre. Jag vet att jag kan äta mat utan att gå upp i vikt. Ätstörningen har inte samma makt över mig. Idag väljer jag själv. Min måltid är min måltid och den äter jag som jag vill ha den. Hur andra äter är upp till dem. Här sitter jag idag och tränar för att det är kul och sedan äter en middag större än normalt.

IMG_0001

Farsan grillade lax. LYX!

IMG_0003

Med gräddsås. Fast fisksåsen som morsan åt av var godare så jag tog mer sådant efter jag ätit upp denna såsklick.

IMG_0005

En rejäl portion på en rejäl tallrik. Dessutom åt jag en hel grillad chorizo efteråt – bara för att det var gott!

 

När man tänker tillbaka på hur långt man har kommit och jämför hur man mår – vill man verkligen tillbaka dit? Det är så konstigt att det fortfarande kan finnas en vilja som vill dra ned på maten, som vill bli smalare trots att man upptäckt hur mycket mer värdigt ett ätstörningsfritt liv är.

Tags: , , , ,

 • Jenny

  Fortsätt kämpa tjejen! Du har kommit så långt och vill inte falla tillbaka ner i sk*ten. Mat är GOTT! Dessutom är en hälsosam kropp (med eller utan lite extra hull) så mycket snyggare än en undernärd. Jag inspireras av dig varje dag och strävar efter att komma lika långt som du har gjort idag.

  • soelas

   Tack för dina peppande ord! Håller med dig, skulle aldrig vilja gå perioder utan att äta igen. Det är så ovärt!
   Fortsätter du att kämpa så kommer du garanterat att ta dig framåt på din väg. Det tar sin tid, men desto envisare man är och desto mer man faktiskt VILL bli frisk, ju lättare och snabbare går det.
   Kramar

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp