Höjdare på frukost

June 14th, 2012

Jag bloggar ta mig fan ständigt om frukostar..
.. men håller ni inte med mig ? Det är den bästa måltiden på dagen. Dessutom den VIKTIGASTE också, har man ju fått lära sig sedan barnafödseln.

Jag har aldrig förstått mig på folk som hoppar över den. Hur kan man INTE ha matlust på morgonen?? Okej, kanske om man varit på matfest kvällen innan och ätit världensbuffé med all möjliga efterrätter. Eller om man har varit uppe hela natten och ätit chips framför datorn. Men om vi talar normaltsett:

Kroppen fastar ju under hela tiden vi sover. Den slutar inte med att förbruka energi, tvärtom den använder all energi den kan få till att hålla igång funktionerna. Visst tar den av den energi som man har samlat på sig under dagen, men om den är för lite och om man är underviktig så kan det behövas extra mycket påfyllning på kvällen innan man lägger sig. Annars får inte kroppen energi till att sova, och man vaknar oroligt hela natten. 

 På morgonen har kroppen förbrukat gårdagens energi, och om man underäter så har den nog inga som helst reserver kvar till kommande dag. Man behöver påfyllning så fort som möjligt efter att man vaknat. Näring och energi för att orka med den nya dagen.

Till och med under min självsvält så hoppade jag inte frukosten. Jag var helt enkelt för hungrig på morgonen.

Dagens frukost: Äggmacka med smör, kaviar och gurka (örtsalt ovanpå). Skål med bär, fil, yoghurt och mycket müsli (kanel ovanpå). Te

Tags: , , , ,

 • http://truthbetoold.blogg.se e

  hihi, jag har heller aldrig hoppat frukosten, det är ju det godaste!

  • http://Soelas.se Soelas

   Precis! bra där ! 😀

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Du har så rätt! Jag hoppade heller aldrig över frukosten, om jag inte sov till elva-tolv såklart! Det kunde jag göra medvetet. Men då sov jag ju och var superhungrig när jag väl vaknade.. Nu alltid frukost. Frukost är <3

  • http://Soelas.se Soelas

   OJ, jag vaknar alltid tidigt! oftast för att jag är hungrig ^^

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp