Home SWEET home

December 19th, 2012

Idag åt jag julbord tillsammans med pappsen på gymnasiet när jag kom till hemstaden. Jag har upptäckt att jag älskar jansons frestelse! Det är salt, krämigt och bara mums!

Därefter fick jag skjuts hem och jag däckade direkt på soffan. Blek, ringar under ögonen, jag måste se sjuk ut, men jag är förmodligen bara helt utslagen! Det är nu pressen släpper lite och man får äntligen lugn och ro runt om kring sig. Fantastiskt!

I jul kommer det nog bli fikabröd dagligen. Det känns lite oroväckande och lite pressande. Jag vet att jag inte är sugen på sött alla dagar i veckan, men jag vill inte tacka nej – jag vill visa att jag KAN äta allt. 

Nu sitter jag hemma i köket. Hm.. dags för mellanmål om det ska bli bra tid till middagen. Vad är jag sugen på? Åt ju två portioner yoghurt till frukost – det vill jag inte ha nu, mackor har jag ätit flera gånger om dagen på senaste tiden – det vill jag inte ha nu, frukt har jag redan ätit på förmiddagen – inte så gott att äta nu. Däremot har jag inte ätit lussebullar i år! Lussebullar finns det i kylskåpet – en lussebulle vill jag ha!

Eftermiddagsfika: lussebulle och en kopp kaffe. Helt ärligt så hade jag föredragit julmust nu, men det hittade jag inte.

Ana säger: nu när du är ensam ska du väl passa på att “spara” dig så du kan visa alla andra sen hur mycket du kan äta. Du kan ju åtminstone välja ett “magert” alternativ.

Soelas tänker: jag kommer ju bli vrålhungrig till middagen om jag inte äter nu, dessutom kommer jag inte alls ha energin till att göra något. Jag känner mig inte sugen på något annat heller – om det är en lussebulle jag vill ha så är det en lussebulle som jag ska ta! Då blir jag nöjd sen. Dessutom är det inte så farligt; ungefär som bröd fast av den godare sorten. 😉

Tags: , , , , , , ,

  • caroline

    Precis som du är jag nästan frisk från anorexia och jag känner precis som du! Bara ifall man inte är sugen på något sött så kan man knappt tacka nej utan att någon ska tro att man är sjuk igen.. men de blir väl bättre med tiden:)

    Tips på ett bra mellis annars är ju risgrynsgröt:D så gott! Eller havregrynsgröt med saffran och russin! mums

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp