Hoppas vi alla kan ha en riktigt GOD jul

December 24th, 2012

I morse vaknade jag och väldigt förvånad, glatt överraskad över att jag faktiskt fått en julstrumpa bredvid sängen. 😀 Några småpaket eftersom jag redan fått min huvudsakliga julklapp, men det är tanken och principen som räknas. Det gladde mig över att jag fortfarande fick vara liten.

Julen tillhör god mat, vilket kan vara skrämmande för många med en ätstörning. Man kanske ligger vaken som många barn under natten, men man ligger inte vaken av förväntan – utan av oro och ångest. Hur ska man klara av dagens ätande? Förra julen mådde jag inte bra, förra julen var en plåga. Denna jul har jag endast ångest över det som varit, allt den onödiga pinan all de tärande tankarna som ställt till det så.

Det gör inget att äta lite mer i perioder, det påverkar inte kroppen så mycket. Lika mycket som det faktiskt inte påverkar kroppen så mycket om man svälter i några dagar. Det klarar den. Men när det blir i längre perioder så börjar kroppen justera och anpassa sig efter de nya matvanorna. En matvana är inget som sker enstaka gånger, så det man äter någon gång ibland spelar knappast någon roll.

Vad är mest värt? Att njuta av högtiden och må bra? Eller att plågas med dumtankar och inte få känna julefrid/glädje pga maträdsla?

  • Man går inte upp i vikt av att äta extra mycket en dag
  • Det är inte onyttigt med några chokladbitar
  • För de flesta friska är det en självklarhet att äta mycket och gott på jul
  • Tänk vilken tjänst du gör dig själv om du tar vara på denna högtid och vågar njuta
  • Ångest är inte värt att få

God jul på er alla!
Våga leva, våga må bra, våga ta vara på det som är idag <3

Tags: , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp