Hösten hör soppan till

September 23rd, 2012

Vitkål.. morötter.. kallt.. vad gör man inte om lite soppa?

Första gången som jag tillagar vitkålssoppa. En liten chili i, kanske blir för svagt, lite mer chili i… Och den blev garanterat inte för svag! Haha

Vitkålssoppa med morötter, purjolök och kikärtor. Kryddat med chili, svartpeppar, salt, grönsaksbuljong och lite olivolja.

Och självklart får vi inte glömma mackorna till! (Men philadelphia)

Jag tror dock att detta var en alldeles för liten lunch. På eftermiddagen fikade jag en portionsgröt.. men hade ett jäkla sug kvar.. så jag tog lite glass.. eller 2/3 paket lakritspuck. Jag fick i mig 200g glass(!) Min kropp sa att den behövde det, den ville ha det. Ibland blir det för lite, men det kompenseras upp sen. ;D

Tags: , , , , , ,

 • http://salminenen.blogg.se/ Sigrid

  Sv: Ja, det gäller att lära sig känna efter – vad är egentligen rimligt att man ska klara av? Ett motto jag tycker är bra är “You can do anything, but not everything” :)

  Och du, du ska vara så jävla stolt över den där glassen! Var stolt över att du äntligen, då och då, vågar ge kroppen det den ber dig om. Samma sak med center-röret – grymt bra gjort!!! 😀

  • http://Soelas.se Soelas

   Åh, tack då mycket! Jag är så himlans rädd över att det ska eskalera. Att jag typ ska börja med någon form av hetsätning eller att vikten ska rasa uppåt!
   Men det är väl därför som det är viktigt att äta “som man ska”, för då skriker inte kroppen efter sådana saker. :/

 • http://www.thejenna.blogg.se jen

  du är fan min stora inspiration just nu!

 • http://salminenen.blogg.se/ Sigrid

  Sv: är det du som är rädd eller kan det vara ana som är där och försöker göra dig osäker? Jag tror nämligen starkt på det senare. En glass eller två eller tre är inte att hetsäta och absolut inte heller ett rör center, lååångt ifrån!! Var uppmärksam på dom där tankarna, för jag tror det är ana som försöker locka dig åt fel håll igen – låt dom inte ta över ditt förnuftiga jag som äntligen håller på växer fram!

  Och varför skulle vikten rusa upp nu mitt i allt? Jag vet hur lätt det är att inbilla sig det, men vi måste våga lita på det som alla säger – att kroppen är och alltid kommer vara en väldigt långsam apparat. Det krävs ju massor för att ens gå upp något överhuvudtaget.

  Och ja, äter man som man ska så tror jag inte man får sug att hetsäta. Om man däremot låter bli att äta/drar ner på något näringämne får man ju jättesug efter det!

  Jag tycker du gör grymt bra ifrån dig och du ska absolut inte få för dig (låta ana intala dig) att du äter för mycket!!

  kramar! :)

  • http://Soelas.se Soelas

   Du har så rätt! Tack för värmande ord.
   Jag åt några chokladbitar ikväll också. Så sugen på det. Förstår inte. Blir nästan rädd för mig själv.. Men försöker se det som framsteg :)

 • http://addictedtorunning.blogg.se Em

  det ser riktigt gott ut – vitkål är verkligen en favorit! du skriver så mycket och bra om hur resan mot ätstörningen går – men hur går det i skolan? :) kram

 • http://salminenen.blogg.se/ Sigrid

  Sv: Är du sugen på något – då är det något du har glömt att ge kroppen, och därför gjorde du ju helt rätt som gav den det nu istället! Det är helt klart framsteg – HURRA för dej!! 😀

 • Ottilia

  Hej! Grattis till de fina framstegen du gör. :)
  Har en liten undran: hur kom du in i rutinen att äta lagad mat till lunch? Har själv jättesvårt för detta för jag är livrädd för hur mycket det kommer att bli (kcal) och hur mycket det kommer att påverka min vikt osv. Livrädd för att släppa taget. Äter just nu fil eller gröt med smörgåsar till lunch. Visst, jag tycker det är jätttegott, men känner att jag måste lära mig att äta lagad mat eftersom det är det bästa.
  Hoppas det inte är för flummig fråga. :) Tack för en toppenblogg! Kram

  • http://Soelas.se Soelas

   Tack vännen!
   Själv har jag aldrig haft svårt att äta lagad mat. Det gör man ju till middag, och en vanlig lunch ska vara som en middag. Visst kan man äta gröt/fil-lunch någon gång ibland om man inte orkar laga mat, men det är inte riktigt hälsosamt.
   Det är bara en rädsla, att en viss sorts mat ska påverka vikten mer än en annan. Det är inte sant, och det enda sättet att märka det på är att prova själv. Man tror aldrig 100% på något förrän man upplevt det själv. Du får tänka: ingen annan går upp i vikt av att äta lagad mat två gånger om dagen, det är bara ätstörningen som säger att du skulle göra det. :)

   • Ottilia

    Tusen tack för svaret och tipset! Tänker försöka utmana mig från och med nu genom att äta lagad lunch. Jag måste ju få bort mina rädslor. :)
    Glöm aldrig att du inspirerar många att våga utmana anorexin!

    • http://Soelas.se Soelas

     Suveränt! Det gäller att ta första klivet och sedan våga ta det några gånger till så är man där sen :)
     Åh, dina ord värmer. Tack vännen <3

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp