Hur går det för mig? – exempel på matdag

September 26th, 2014

Nu har det gått två veckor “på egen hand” efter min första behandlingsvecka på Idun. Många har frågat hur det går för mig och mitt svar till er är att maten faktiskt börjar gå förvånansvärt bra! De första dagarna var det lite jobbigt, och svårt att ändra sina rutiner. Ibland är det fortfarande jobbigt när jag verkligen inte är hungrig och måste tvinga i mig, men för det mesta känns det inte så konstigt att äta mina måltider. Lite flexibilitet är ju tillåtet.

Idag är ett bra exempel på hur jag äter nu:

Frukost 08:15
En skål med yoghurt + rågfras & kanel
Två skivor bröd med smör, ost/leverpastej och gurka
En kopp te

Mellanmål 10:20
En kopp kaffe med mjölk
En questbar

Lunch 12:30
3-4 dl stuvade makaroner
6-7 skivor falukorv
lite ketchup

Mellanmål 15:20
1 äpple
1 bägare yoghurt

Träning – Bodycombat

Mellanmål 18:30
250 g kesella vanilj

Middag ca 20:00
100-150 g lax i teriyakisås
2-3 dl potatisstuvning

Kvällsmål 21:30
En kopp te
En questbar

Till en början var ju målet att äta de sex måltiderna som ska vara enligt behandlingen, men det sägs ju att det kan behövas ett extra mellanmål om man tränar, och det behöver jag, så det tar jag. 😀 *stolt*

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 • Titti Svensson

  Heja dig! Är det för att stå still i vikt?

  • soelas

   Ja och nej. Så här ska man kunna äta för att behålla en normalvikt. Jag har nog gått upp 0,5-1 kg den senaste månaden, men vad är det liksom? 😉 Kommer nog inte fortsätta med det om jag inte äter ännu mer. Om man tränar bör man inte gå upp särskilt mycket av detta. :)

 • me

  Är det inte så att alla faktiskt inte står still i vikt på den mängden trots träning? Vet att jag inte gör det iaf.
  Hur accepterar din kropp den ökade matmängden?

  • soelas

   Jag tror absolut att sådant kan vara individuellt, till viss del. Detta gör ju så att man håller en normalvikt, men ligger man under den så kommer kroppen att vilja sträva mot det. Sedan beror det ju på om man verkligen hållit sig till måltiderna ett längre tag eller “gasat och bromsat”. Jag har ju gått upp lite, kanske 0,5-1 kg på 4 veckor, men sen börjar ju kroppen vänja sig och förbränningen anpassar sig, då går man inte upp så lätt. =)

 • me

  sen handlar det ju inte bara om vikt. Hur mår du efter ändrat kostintag? Gladare? Mer ork?

  • soelas

   Ja, det är ju viktiga frågor. Kanske någonting att skriva om i ett inlägg senare (?). :)
   Tack för dina kommentarer!

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp