Hur kan andra äta så lite mat?

May 29th, 2013

Omgivningen, vänner och pratet som triggar. Ätstörningen uppmärksammar, blicken sveper, tankarna reagerar och man ryggar tillbaka. Varför äter de inte upp maten? Äter jag verkligen så mycket mer? Men varför är inte de andra sjukligt magra? Blev de verkligen mätt på det där?

Under resan till Finland fick jag lära mig ett och annat om andras matvanor. De flesta älskar sötsaker. Där finns det inga tydliga begränsningar. Friska tjejer köper godis när de vill ha, friska människor smakar av allt från efterrättsbordet och friska brudar kastar sig över B&J glass direkt efter lunchen. Det är även dessa friska personer som inte äter upp maten på tallriken.

För mig är det en självklarhet att jag verkligen försöker äta upp min portion. “Har jag betalat för något så ska jag väl inte kasta det?”. Dessutom äter man kanske inte lika ofta när man är på resande fot och då är det viktigt att måltiderna blir större. När mina lagkamrater lämnade cirka halva portionen på tallriken ryggade ätstörningen till. Hur kan de inte äta upp? Ska jag också lämna mat? Var det så stora portioner? Men jag valde att äta upp, för jag hade betalat för maten och visste att den behövdes. Svaret på min fråga fick jag när alla drog till glassbaren efter lunchen. Själv var jag så mätt och belåten att jag inte alls kände något sug på glass. Så där fick jag svar på min fråga.

Kinawok till lunch

Kinawok till lunch

En liknande historia uppstod runt middagstid. Många påstod att de inte var hungriga. Klockan var ca 20:00. Många åt inte upp sin middag, som de betalat mycket för. Min laxsoppa var god, och jag såg till att äta extra bröd. Jag åt upp min middag, och visste att jag skulle kunna stå mig tills frukosten dagen därpå. Min hotellrumskompis petade i hennes ceasarsallad vid middagsbordet, och sedan smååt godis resterande del av kvällen. Och där var frågan besvarad igen.

Laxsoppan till middag

Laxsoppan till middag

Jag fick lära mig att jag äter rätt. Det är jag som äter ordentligast till frukost, det är jag som äter mellanmål bestående av yoghurt och mackor. Det är trots allt jag som är den minsta tjejen i laget, och jag är den som äter upp maten. Det är jag som inte kastar mig över godiset. Därmed kan jag lita på att jag är den med bäst matvanor!

Är du orolig för att frossa i för mycket sötsaker? Ät ordentliga matportioner!

Tags: , , , , , , , , , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp