Ibland hittar man sina favoriter

January 3rd, 2013

Det går i perioder. En period där jag helst vill äta yoghurt och müsli, en annan period där choklad står högst upp på önskelistan. Nu tror jag att jag har hamnat i en period där fiberhavregrynsgröt med russin, äppelmos, kanel och mjölk + leverpastejsmacka med smörgåsgurka är det jag helst vill äta.

Detta har jag ätit till frukost, kvällsmål och frukost igen nu ^^

Jag fick höra av mina behandlare att de flesta människor äter samma frukost dag ut och dag in. Ledsnar man så provar man något nytt och sedan äter det dagligen tills man vill byta igen. Att hitta “en maträtt” som man vill äta hela mängder av är inte konstigt. Dock är det viktigt att man inte håller en allt för ensidig kost. Kroppen behöver så många olika byggstenar som möjligt för att främja alla funktioner. :)

Tags: , , , , , , ,

  • anonym

    Jag börjar bli mer och mer fri från anorexin. Något som jag dock har extremt svårt med är det där med att äta ordentligt med andra människor och jämföra sig med andra. Särskilt på skollunchen t.ex. då jag måste äta enligt mitt schema. Det är så jobbigt att människor slarvar med lunchen och så kommer jag där med mycket mat och sen så måste jag äta ett mellanmål senare och då blir det ännu jobbigare för det känns som att folk kommer påpeka; men gud vad mkt du äter!
    Ska börja i skolan igen efter jullovet och undrar hur jag ska tackla kommentarerna och hur du gör?

  • http://Www.sofiayit.blogg.se S

    Jag har samma problem som föregående skrivande! Har svårt att äta med kompisar och så för jag jämför mig.. Sedan fick jag även en kommentar av en nära vän, vi prata om att jag inte fått tillbaka min mens än, och så sa hon ja den borde ju komma snart för du är ju inte så smal nu.. Tjockis tänkte en del när jag satt där och tog en öl, är jag tjock? Med en gång.. Sedan tänkte en annan del ja va bra! Jag ser inte ut som ett benrangel!:D

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp