I'm ready for..

September 26th, 2012

.. something new.

Mitt liv i Stockholm har verkligen blivit en ny start för mig. Jag vill inte sumpa det här livet nu. Mitt sista år hemma i norrland förknippar jag allt för mycket med ätstörningen. Det är det enda jag kommer ihåg nästan.

Nu har jag gör jag mig fri ifrån alla band som håller mig kvar i mina sjukdomsminnen. Men realistisk ska jag vara; Anorexin finns med mig här också.

Jag känner mig redo för att acceptera att jag inte kan trolla med fingrarna och att oavsett hur mycket jag ibland vill låtsas som att jag lever ett friskt liv nu så måste jag jobba. Jag får inte glömma bort att jobba med ätstörningen. Jag är redo för att börja jobba med den här i mitt nya liv också. Den försvinner inte av sig själv, och förtränger jag den bara så kommer jag lära mig leva med den istället.

Min behandling hemma må vara trivsam, men nu är jag redo för något nytt. Jag längtar att få påbörja en behandling här. Nu VILL jag ju verkligen bli frisk, så nu känner jag mig mycket mer mottaglig.

Responsen som jag fick när jag ringde hälsan för att få komma och ta en vikt hos skolsyster
Visst skulle du kunna få komma och väga dig hos mig, men Anorexi är ändå en allvarlig sjukdom så då skulle jag vilja att du träffade en läkare först så vi får göra en utredning här.”

Detta var någon som visste vad hon pratade om. Dessa ord fastnade i mitt huvud, gick rakt i min själ.
Efter all oro över att man inte ska bli tagen på allvar, att man ska verka “för frisk för behandling” så fick jag helt rätt bemötande.

På fredag ska jag träffa läkaren.
Imorgon ska jag posta min ansökan till SCÄ.

Åh, vad jag längtar! Mitt nya liv ska vara här 99% nu, behandlingen också 😀
Någon som hört hur behandlingen är egentligen på SCÄ?

Tags: , , , , , , ,

 • anonym tjej

  Jag undrar också hur det är på scä, ska också skicka ansökan (men på deras hemsida står det att det är på 2 mån väntetid :( )

  • http://Soelas.se Soelas

   Man kan alltid skicka in ansökan. Ju snabbare desto bättre! 😀

 • johanna

  scä har en mängd olika behandlingsalt att erbjuda, det beror helt på vad de anser att man har för behov och vilken typ av hjälp som skulle passa. då det är en väldigt stor arbetsplats så hänger förstås det en hel del på vilken person man träffar och att man känner att det fungerar att jobba i behandlingen tillsammans med denna (precis som i all övrig behandling). mina erfarenheter av stället är genomgående mkt goda, de är lyhörda och visar man bara på en stark vilja och motivation att bli frisk så finns det stöd man behöver där! tyvärr är det rätt lång väntetid för att först komma på bedömning och därefter ytterligare väntetid till den behandlingsform man behöver. men låt inte väntetiderna avskräcka från att skicka i en ansökan! jag kan samtidigt passa på att tipsa om abk´s samtalgrupper här i sthlm. de drivs av jätteduktiga och kompetenta tjejer, och man kan få ut väldigt mkt av att delta i en sådan samtalsserie i väntan på vård!

  • http://Soelas.se Soelas

   Åh, tackar. Det låter jätte spännande faktiskt. Jag postade min ansökan idag, men sedan ska även min behandlare skicka dit en remiss och då kanske det går snabbare att få komma dit? :)

 • Anonymous

  Jag ansökte dit i början på juli och fick hjälp redan efter 1-2 veckor även fast det var sommarledigheter. Scä är ortoligt bra och har väldigt många och sätt att hjälpa på. Jag har bara uppfattat dem som positiva, dock kan stället kännas lite speciellt när man är där. Eftersom det varit ett gammalt sjukhus och inte de roligaste lokalerna… Men annars är det ett väldigt bra ställe!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp