Ingen oro, inga tankar i vägen, jag bara äter

September 2nd, 2012

Till lunch bjöd jag pojkvännen på mina episka bananplättar med hallonkeso. Det serverades med ett äpple till. Jag tog även fram knäckebröd för jag var rädd att det inte skulle bli tillräckligt. Sedan visade det sig att det var bra mättande. Jag åt till och med MER än vad han gjorde. Han orkade faktiskt inte äta upp (!)

Antagligen har jag början vänja mig med mättnadskänslorna och jag vet att man kan äta mer fast man börjar bli mätt. Jag äter upp, punkt slut! Om det skulle vara så att det blev “lite för mycket” nu så innebär det bara att jag står mig längre på maten. Jag slipper gå runt hungrig, och jag kan med lugn invänta nästa måltid.

Dessutom är det lättare att fördela det där “lilla extra” som krävs för viktuppgång jämnt över dagens måltider, istället för att äta allt extra på kvällen.

Vet faktiskt inte hur många plättar jag åt. Keso tog jag minst lika mycket en gång till. PLUS att jag åt upp matskedarna som var kvar på slutet så jag kunde diska skålen. (onödigt att kasta, meningslöst att spara)

Tags: , , , ,

 • Linda

  Hej hej!!!
  Först och främst; DU ÄGER!!! Fortsätt bara att kämpa på, jag väntar bara på att du ska äta pizza, som hel måltid då…!
  Och nu, skulle du kunna lägga upp receptet på bananplättarna, de verkar så goda!!
  Många peppande kramar och tankar till dig!! <3

 • http://Truthbetoold.blogg.se E

  Gud vad du är grym. Istället för att få ångest över att ha “ätit för mycket” så vänder fu på det till något positivt, att du slipper vara småhungrig till nästa måltid. När jag läste så trodde jag att du skulle skriva “så äter man bara mindre till nästa måtid”, fasen vad glad jag blev över att du tänkte betydligt smartare och i vituppgångstänk. :)

 • http://www.thejenna.blogg.se jen

  fan vad du är bra!! Har du nått din normalvikt? Vill du besvara min kommentar snart som jag skrev tidigare i veckan? :)

 • B

  Åh vad kul det är att läsa hur du utvecklas och tänker. Det insirerar!!! TACK
  Tänkte bara fråga om hur du äter mellanmål nu när du skriver att du “står dig på maten längre”. Är dom som innan?
  Stor kram! :)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp