Inget ska mätas

February 8th, 2013

Du är så fantastiskt duktig och får även mig att vilja utmana mig själv! En fråga angående frukosten, hur stor portion gröt gör du vanligtvis? :) (liksom hur mycket havregryn eller liknande du kokar på) Kram
-M

En standar portion havregrynsgröt är ca 1 dl havregryn och dubbla vatten.

Under något förhållande har jag lagt på minnet att min behandlare inte ens mätte upp havregrynen. Någon stans på vägen så slutade jag mäta också. Jag fyller en hög i tallriken och häller på vatten tills de täcks. In med tallriken i micron på 2 min, kollar konsistensen – flytande? mer havregryn. Torrt? Mer vatten. 

Alltid när jag mäter havregrynen så tar jag lite mindre en en deciliter – bara för att jag vet exakta kalorierna och för att ätstörningen alltid vill att man ska ligga lite i underkant. Då är det lika bra att inte mäta alls – inte ens vid matlagning!

Nackdelen är väl att det kanske inte alltid blir tillräckligt, men det märker jag ju i efterhand. Igår blev jag inte helt mätt på gröten, så idag tog jag mer. Idag blev jag riktigt mätt och då har det förmodligen jämnat ut sig i längden.

 

Morgonens gröt

Jag försöker ögonmåtta 1 dl i tallriken, sedan i med en mängd russin, pudra på lite kardemumma, fyll på med vatten – in i micron – röra om – micra lite till  – på med äppelmos, kanel och en skvätt mjölk.

Tags: , , , , , , ,

 • http://rosettflickan.blogspot.com Linda

  Ska också försöka sluta mäta gröten. Har börjat äta det till kvällsmål ibland men det är jobbigt att veta exakta mängden. Ska nog gå mer på känn. Tror det blir mindre ångest då också.

 • Tindra

  Hej jag har en fråga till dig som jag skulle bli sjukt glad om du ville svara på!

  Jag går nu på behandling sedan jag blev utskriven för mer än ett halvår sedan. Men sedan dess har ingenting hänt eftersom jag har ett så stort problem. Jag ser mig själv verkligen som normalviktig, och det känns verkligen som att alla utom mina föräldrar och behandlare tycker så också. Jag vet ju inte, men det är aldrig någon som frågar eller ser på mig på det sättet som de gjorde innan jag blev inskriven. Dessutom känns det som att folk blir förvånade om jag berättar att jag har anorexi.

  Jag vet att man inte ska tänka så mycket på vad andra tänker, eftersom jag inte kan veta vad de tänker, men det är ändå frustrerande. Men mest frustrerande är det ju att jag själv verkligen ser att jag ser normalviktig ut. Nu ligger mitt BMI på 15.5, men det är verkligen inte vad jag ser, varken på kort,film eller i spegeln.

  Har du några tips? Jag känner mig så frustrerad och förvirrad, hur kommer jag se ut om jag går upp om jag redan ser normalviktig ut?! Jag är ju 160 cm, så är inte så lång heller.

  Tack på förhand!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp