Jag är liten, smal och mår bra – dags att våga lita på det

May 14th, 2013

Med en hel del tankar om hur jag ser ut nu; smal, muskellös, rundare, större eller mindre, har jag tagit mig genom dessa veckor utan behandling. Jag tänker inte ljuga för er och säga att tankarna inte finns där, att ätstörningen är borta eller att jag inte längre vill sträva efter att vara smal. Jag vill vara smal, och när jag känner mig större så slår ätstörningen till. Då känner jag mig sjuk.

Skillnaden på när jag var riktigt sjuk och nu är att jag låter inte tankarna påverka mitt beteende i det stora hela.

  1. Jag kan tänka att jag blivit tjockare och måste banta, men jag gör det inte. För att jag vet att jag måste äta. Jag vill äta.
  2. Jag kan tänka på kalorierna som förbränns när jag springer. Men jag springer inte för att förbränna.
  3. Jag kan tänka på hur mycket mat jag äter och att jag kanske bör hoppa över en måltid för att gå ner igen. Men jag hoppar inte över en måltid för att jag vet att det ändå kommer att behöva ätas ikapp senare.
  4. Jag kan även tänka att jag aldrig kommer till att bli helt frisk. Men jag vet att framstegen som jag gjort de senaste året visar en uppåtgående trend och det finns inget som hävdar att det inte kan fortsätta på den vägen.

När tankarna kommer känner man sig sjuk. Men när man tänker tillbaka så ser man att man har gjort framsteg. Det är till och med framsteg att ha tankarna, men att inte göra någonting åt dem!

Det jag ska jobba på fram tills nästa träff är min kroppsuppfattning. Jämförelsen med andra och bekräftelsen på att jag fortfarande är smal. Jag ska inte behöva kolla min kropp flera gånger om dagen för att se att jag fortfarande är smal. En del dagar ser man inte smal ut, och då kommer gärna ätstörningen på besök. Men kroppen har inte förändrats, det är endast ens egen syn på den. Kroppen är i stort sett den samma.

Jag har gått tre veckor nu utan att väga mig. Har jag gått upp? Har jag råkat tappa i vikt? Har jag klarat mig själv?
Vikten var densamma!
 Jag har fått mens och jag är viktstabil! Dags att våga lita lite mer på mitt eget omdöme och min egen kropp!

Jag är liten och smal. Det är inte bra för mig att kolla mig själv i spegeln dagligen. Det är inte bra för mig att jämföra mig med andra. Jag är liten och smal.

Think you are beatiful. Think you are strong. That is who you'll become and the world will look the same.

Think you are beatiful. Think you are strong. That is what you’ll see and who you’ll become.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • disqus_a6iP5ESsrp

    Tankens kraft är stark och ett fantastiskt verktyg då man väl lärt sig att använda det på ett positivt sätt i livet. Jag minns då jag verkligen insåg styrkan i det så kände jag plötsligt en större trygghet i mitt liv och det känns som att jag har så mycket större kontroll över livet än innan. Har du inte redan läst Kay Pollaks bok så rekommenderar jag den: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185567167

  • Mikis – mikis.webblogg.se

    GUD vad jag känner igen mig, just nu. Har ju som sagt själv inte vägt mig på evigheter (sen januari)… Är riktigt nyfiken… Borde jag väga mig kanske? I alla fall så granskar jag min kropp oerhört mycket för att se om jag “fortfarande är smal”, ser ju att jag gått upp i vikt då jag inte är benig som förr, men ingen aning om hur mycket… Jag har gjort stora framsteg och känner mig friare och gladare än på länge, men är fortfarande ändå väldigt känslig över det här med vikten. Mamma säger att jag ser så “friskare” och “sundare” ut nu och även om hon menar väl och vill göra mig glad så kan det leda till att jag tänker att jag kanske borde börja svälta mig igen så att jag blir smal igen. Men vill ju inte agera på tankarna… Känner mig ju så mycket gladare och mer levande nu än på länge, och jag var ju liksom aldrig glad när dagarna gick ut på svält, kontroll och isolering. Och vill ju INTE ha en helvetessommar igen.

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp