Jag är rädd för ångesten

June 1st, 2012

Jag är rädd att den ska komma. Jag är rädd att den biter sig fast. Jag är rädd över vad den kan få mig att göra. Jag är rädd för ångesten.

Det är skönt att jag har släppt kaloriräknandet. Det är helt värdelöst! Förut tyckte jag att det var kul, men det var ju bara psykande inser jag nu. Jag orkar inte bry mig om det. Det är skönt för att oavsett om jag visste att jag räknat fel (med flit) så satte sig siffrorna i huvudet. Allt jag kunde se var de där 500kcal som måltiden gick på, som helt plötsligt begränsade mig att äta som jag behövde. Nu slipper jag se siffrorna, men är självklart lite begränsad ändå. Mycket mindre begränsad än när antalet kalorier spelade roll!

Jag är rädd över att de andra siffrorna ska sätta sig i mitt huvud: 38,65 … vad betyder det egentligen? Hur mycket mindre vore jag värd? Hur sämre människa vore jag bara för att vågen visar lite mer? Vad har jag misslyckats med? Är det ens farligt? Vad är jag rädd för? … frågorna goes on.
Svar: Siffrorna på vågen säger hur mycket vågen påverkas utav min massa och jordensdragningskraft. Det säger ju INGENTING om mitt värde som människa. Jag tar steg framåt mot friskheten; jag har tagit min medicin och den har visat sig hjälpa.
Det enda jag är rädd för är ångesten. Kommen den drabba mig och få mig att sluta kämpa?  Det får inte hända… det bör inte hända… det SKA inte hända… men jag är rädd.

Tags: , , , , , ,

  • http://www.sofiayit.blogg.se S

    Grattis till viktuppgången =) eller vad man ska säga hehe:P får man fråga hur lång och hur gammal du är?=)

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp