Jag äter som jag vill och jag är inte tjock!

February 23rd, 2013

Jag tror att jag är fri! 

Efter att jag igår avklarade den största utmaningen på länge har maten och ätande hamnat på en helt annan nivå för mig. Det handlar inte om att man gör en sak och allting förändras, utan det har skett successivt hela vägen hit. Men gårdagens godishets satte punkten över i:et.

Idag har jag inte alls tänkt på mat på samma sätt. Det är snarare en börda att behöva planera vad jag ska ta med mig för mellanmål till träningen – jag vet ju inte hur hungrig jag kommer att vara då. När jag kom hem efter träningen insåg jag att jag helt och hållet glömt bort att tänka ut en middag. Turligt nog hade jag en rejäl matlåda med pasta och köttbullar som kunde mikras på. Pasta passar ju ypperligt bra efter träning också! Det var inte en liten portion, men ändå behövde jag ett stort äpple som efterrätt för att bli nöjd.

Jag har verkligen börjat lära mig att äta ordentliga måltider när jag väl äter. Det är så mycket skönare att känna sig belåten fram tills nästa måltid, än att gå runt och hålla sig tills det blir dags att äta igen.

Kvällsmålet var helt oplanerat. Jag satt och kollade på melodifestivalen, kände hur suget började komma, blev sugen på vaniljyoghurt så gjorde i ordning mig en skål med yoghurt, müsli och flingor. Kände att jag ville göra slut i paketet och tog mig en skål till.

Ingen ångest, inga ätstöringstankar ivägen, det är en frihet. Jag är fri att äta som jag behagar! Inte tusan är jag tjock för det!

Jag önskar att fler vågade lita på sin egen kropp som jag nu börjat göra. Man blir inte tjock, man går sälla upp en massa i vikt, man mår bara bättre och kan leva ett lyckligare liv!

Yoghurt med müsli och kanel.

Tags: , , , , , , , , ,

  • louisa -vintervindar.blogg.se

    Du har så rätt så, att lyssna på sin kropp är nog det bästa man kan göra för att må bra!

  • http://cupcakedream.bloggplatsen.se/ Eveliina

    Hoppas jag också når dit snart! :) Bara kunna äta och lyssna på kroppen utan att behöva tänka på om det blir för mycket/för lite. Älskar din blogg för den ger mig så mycket bra råd och svarar typ alltid på det jag undrar haha! 😉 Keep the good work up, du är så sjukt bra! Kram!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp