Jag har en ätstörning

May 30th, 2012

Hur/när visste du att du hade en ätstörning och behövde hjälp?
S

Det var under förra sommarlovet som jag drog på mig min ätstörning som mest. Jag var väldigt duktig på att läsa på nätet om allt om hälsa, viktnedgång och dess konsekvenser. På något vrickat sätt trodde jag aldrig på att man inte kunde vända utan det skulle ju bara vara “att börja svulla allt gott igen”, så min tanke var “ofta man kan få anorexia. Jag läste om kriterierna för en ätstörning, samtidigt som jag höll koll på mitt BMI.

Jag blev lite orolig över mig eftersom mitt beteende började stämma överrens med det jag läste. När jag kände att jag inte ville gå ned något mer, när jag kände att jag började bli riktigt mager så sa jag åt mig själv att det var dags att börja med mitt “svullande”. Det gick ju självfallet inte.

Det var nog mina föräldrar som började ta det på allvar inför skolstarten. Farsan gav mig någon varning och jag var bombsäker på att jag skulle börja gå upp i gen när skolan började. Då skulle mina dansträningar komma igång igen också. Jag fick en tid hos hälsocentralen, men där sa de att det inte var något fel. Men jag blev utesluten från träningarna tills jag gått upp till 45 kg, enligt farsan. Så länge fick jag träna på friskis o svettis.

Därefter vägde jag mig varje vecka hos skolsyster, men manipulerade vågen med vatten och tunga kläder och trodde att jag stod stilla i vikt- vilket jag inte gjorde.

Inför en praktikresa till England fick jag inte gå ner om jag skulle få åka. Jag fick nu första kontakten med länsenheten för ätstörningar i Gävle, ifrån skolsyster. Det kändes lite allvarligt, men det var ju det allvarliga som jag var ute efter, eftersom jag mådde så skit.

Englandsresan var nog det värsta under min ätstörning. Då insåg jag hur jäkla sjuk jag börja bli, så ville bara hem och få hjälp och behandling. Jag ville förstå hur allvarligt det började bli, men man gör ju inte det. Jag insåg i alla fall att jag behövde hjälp och att Ana verkligen började klistra sig. Jag klarade det inte själv och jag var riktigt orolig över mig själv.

Nu svarade jag nog på lite mer än din fråga, men hoppas det var givande i alla fall ^^ puss!

Tags: , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Tack för svar! =) jaa guud denna beslut ångest!
  Har alltid haft det sedan jag var liten och den är ju inte lättare nu! 😉

  • http://Soelas.se Soelas

   Varsegod! Tack för att du frågar :)
   Exakt, det är många som känner så!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp