Jag kan gå upp lite lite till..

September 6th, 2012

…sen får det räcka.

Det är nu man verkligen börjar märka skillnad. Jag börjar komma upp några kilon och det SYNS. Undervikten är inte lika märkvärdig och ätstörningen syns knappast utåt.

Fettet börjar samlas på kroppen. Magen och ryggen.. vad händer med den smala midjan?! Byxorna sitter åt och rumpan börjar ta form. mm, sexy but though 😉

 • viktuppgång: 1,5 kg (inom 2 veckors tid)
 • nuvarande bmi: 16,5

Nu börjar jag bli nöjd. Är det fel? Jag känner mig inte så där “äckligt mager” så att jag måste lägga på mig lite. Jag känner mig ganska normal-smal. 

I framtiden har jag ingenting emot att öka några kilon om jag kommer igång med regelbunden träning så jag bygger muskler. Men mig mage får absolut inte bli tjock.. eller den MÅSTE vara smal, platt,vältränad och snygg.

Jag har gått upp ca 0,7 kg/vecka nu. Helst så skulle jag vilja sluta med näringsdryckerna, för att helt enkelt se vad som händer med vikten med endast normal kost. Jag vill inte gå upp till över 42 kg nästa vecka! Men behandlare (nr 2) höll ju självklart inte med mig om att sluta med näringsdryckerna eftersom jag ligger ju trots allt fortfarande på en anorektisk undervikt, så jag gick med på att köra på samma race i en vecka till (då jag träffar min ordinarie behandlare) och se.

Aja, jag hatar ju udda siffror. Är det inte 38 så kan man väl lika gärna komma upp till 40 och nu när det inte är 40 längre så kan jag väl lika gärna gå upp till 42… men sedan kan jag stanna där ett tag (a)

Tags: , , , , , , , , ,

 • http://www.sofiayit.blogg.se S

  Jag har också svårt nu de sista 2 kilona!
  det är svin jobbigt när man nu kan ha sina kläder igen, man är inget benrangel och sånt.. klart som fan det är svårt att gå upp i vikt då! Frågan är ju vad som är “nöjd”? är man nöjd någon gång?

 • cicci

  Nej,nej tänk inte så, det är ju nu det RIKTIGT svåra kommer, att acceptera dem där sista kilona.
  Bmi 16,5 är trotsallt fortfarande väldigt lite.
  Du kan påstå att du är nöjd nu men din kropp och sinne kommer må SÅ mycket bättre om du når normalvikt, jag lovar. Man är inte tjock någonstans med ett bmi på typ 19 bara så du vet;)
  Kan knappt fatta hur sjukt långt du kommit på så kort tid föresten:D

 • Anonymous

  Bara för lite perspektiv, så är även 42 sjuuukt lite. Jag tror knappast att jag ser någon med din bmi/vikt som “normal/smal”. Vet att det är svårt att inse själv bara hur lite det faktiskt är…

 • http://Www.thejenna.blogg.se Jen

  Personligen uppfattar jag dig som såpas frisk att du inte skulle behöva “skynda” så mkt längre. Dels för hur du ränker, resonerar och agerar men också för att du har fungerande mens och uppenbarligen precis son jag liten benstomme så vi ser mer snyggt sunda ut på ett BMI runt 16-17. Sen klart man behöver väga mer med åren men mentala måste ju också få hänga med, vänja sig så man inte vantrivs i sin kropp. En siffra säger så lite. Fungerar man, äter bra och mår bra så är det friskt i mina ögon. Om än inte för låg vikt då. Mycket handlar om hur man tänker kring mat, sig själv och livet som avgör hur frisk man är. Sitter ju främst i tankarna. Visst jag är mager nu men jag är mentalt sett friskare än många andra i ätande och tänk kring mig själv som har normalvikt då som de kallas. Du är grymt imponerande! Jag stöttar dig åt det du väljer så länge du gör det av friska avsikter rent långsiktigt. Kram

 • Anonymous

  Jag kämpar också med att acceptera att fortsätta gå upp, är i en väldigt liknande situation som dig själv. Jag funderar mycket på det där med att vara “frisk” trots undervikt och sådant. Visst att folk är olika byggda och så men jag undrar om man bryr sig så mycket om siffran eller den platta magen om man är frisk? Kan man ha ett så lågt BMI och ändå må helt bra eller ska man tro det alla “specialister” säger, att man behöver normalvikt? Kan man verkligen säga att man tänker och beter sig friskt om man samtidigt medvetet begränsar sig för att inte fortsätta gå upp? Jag vet inte, bara tänker högt här. Vad tycker du?

 • http://bestigaberg.blogg.se L

  men du har fortfarande ett väldigt låg BMI, jag tycker ju absolut du måste upp till minst 18, då börjar kroppen må bra och det är ju det viktigaste. när dina tankar kommer om vikt tänk efter vem det är som egentligen tänker, du eller ätstörningen?
  kram

 • Pingback: I Choose Life | Soelas.se()

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp