Jag kan också äta gott!

July 24th, 2012

Efter idag har jag verkligen insett att livet kan vara gott för mig med. Det är sååå mycket lättare OCH mer njutvärt att äta lite energität mat istället för att tänka mängder av “nyttig” smalmat. Mängder gör en mätt fortare och det är i alla fall för mig mer ångestframkallande. Medan gottigott eller helfet mat ofta är godare OCH man behöver inte känna samma obehagliga mättnat efteråt.

Jag har alltid tänkt “hellre massor och energisnålt”, men nu inser jag att det är så mycket mer njutbart med “lagom mängd lite energitätare mat”. Jag tror inte att jag är ensam om den typiskt “anorektiska” inställningen. Många tror att man går upp mer av sötsaker, men med den inställningen gör man bara ätande så mycket tråkigare för sig själv. Man gör livet mycket svårare. Så länge man håller sig till en rimlig mängd så gör det ingen som helst betydelse om man äter >gott< då och då i perioder.

Vi underviktiga som dessutom mår bra av att gå upp lite i vikt kan till och med äta lite extra av dessa godsaker 😉 tihi

Idag har jag ätit BÅDE kladdkaka med grädde OCH kanelbulle. Det är semester! Jag är bortbjuden. Kvällen är inte slut än och jag mår bara bra. Vilket jätte framsteg 😀

Tags: , , , , , , , ,

  • flickanochhavet

    Ja herregud! Klart man måste få gotta sig lite genom livet, min mage ska då inte dö utan att ha fått pröva lite läckerheter först ;D

    Och vad är det för mening att äta en enorm portion grönsaker wokade utan teflon i panna med torrt ris, utan sås, då man kan äta en mindre portion god pasta med gräddig sås, och bli mätt ända in i själen, utan att vara proppmätt, och ändå klara sig utan att bli dödhungri inför nästa måltid?

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp