Jag hittar tillbaka

July 1st, 2012

Idag längtar jag tillbaka till den tid som jag började bli politisk aktiv inom muf. Jag saknar den tjejen som jag var då och alla härliga grabbar som jag umgicks med. Den tjejen hade självförtroende, hon visste hur man hade kul men ändå höll hon en klass och var smart som få. Den tjejen var en livsnjutare med en skinande framtid.

Nu pågår Almedalsveckan och jag sitter just nu och lyssnar på vad Sverige Demokraternas partiordförande Jimmy Åkesson har för nationalistiska visioner för framtiden. Varför är jag inte där? Anorexin stal mitt intresse för politik, energin räckte inte till och jag prioriterade bort allt som inte innebar vikt, träning, hälsa och skola.

När min kropp börjar fungera normalt igen så öppnar jag återigen ögonen för det jag vill minnas förut intresserade mig. Sjukdomen fick mig verkligen att tro att jag inte tyckte att någonting alls i livet var roligt. Idag förstår jag att det bara handlade om att min hjärna inte hade energin att kunna glädjas åt någonting annat än svälten.

Jag är tacksam att jag klarar av att genom gå denna resa i ätstörningen. Jag tror att den får mig att upptäcka vad jag faktiskt gillar, vad jag faktiskt vill i livet och vilken person jag faktiskt trivs med att vara. När jag blir frisk ifrån ätstörningen kommer jag hitta vem jag faktiskt är.

Tags: , , , , ,

 • http://pavagned.blogspot.com Tua

  Åh. Vad roligt att man kan vara så lika, men ändå så olika! Jag har samma sak. Ett politiskt intresse.. Dock från andra kanten. Jag är medlem i Ung Vänster, men har liksom inte orkat med det sedan ätstörningen och så.
  Det finns ett problem för mig.. Jag bor ju i en ort tio mil till närmaste aktiva Ung Vänster-klubb. Alltså har jag aldrig kunnat vara med på event eller liknande :( Har du varit med på massa olika event? Var det roligt och lärorikt? 😀

  • http://Soelas.se Soelas

   Vad kul att du är politiskt intresserad och tar ställning! Det är nästan det viktigaste tycker jag :)
   Ja, jag sitter med i vår distriktsstyrelse och är den som driver på mest i vår lokalförening. Jag har varit på en hel del faktiskt, träffat Reinfelt, Filippa, Beatrice Ask, Sofia Arkelsten osv. Det har känts riktigt coolt att åka iväg på stora utbildningar och träffa en massa nya människor. Det är nästan det bästa, att vi har så himla roligt tillsammans överallt. 😀

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp