Jag som hatat att läsa

July 2nd, 2012

Jag skulle aldrig sätta mig och läsa en bok om det fanns något annat att göra. “Varför tvinga sig igenom en massa bokstäver på papper när man ligga i en soffa framför tv:n och kolla på film”. Så tänkte jag förut.

Anorexin har nog väckt ett litet läs-intresse i mig. Sjukdomen kan bevisligen lämna efter sig både positiva och negativa spår i en. Jag har nyss lämnat tillbaka två böcker om anorexi:

  • Sluta svälta – som är skriven av en behandlare som guidar en genom vägvalet och kampen mot anorexins svält.
  • Leva av luft – handlar om en tjej som saknar insikt i sin sjukdom, blir inlagd och därmed börjar kampen emot allt som anorexin fått henne att tro.

Bägge dessa böcker rekommenderar jag. En liten varning dock för leva av luft, den kan vara triggande om man känner att man lätt följer anorexins röster. Viktigt att du kan känna dig stark nog och lite på dig själv innan du läser den.

Nu har jag lånat hem tre nya böcker, som alla handlar på något sett om anorexi och ätstörningar. Jag börjar tycka att det är riktigt kul/intressant att läsa om det nu. Jag tror att det är nyttigt att få mer insikt i sjukdomen och därmed samtidigt i sig själv.

Jag får återkomma med en kort reflektion efter de blivit avslutade (om jag tar mig igenom dem)

Tags: , ,

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp