Om “si” var choklad, varför äta “så”?

May 3rd, 2013

Jag är normalviktig. Jag är smal. Jag vill inte gå ned i vikt igen. Jag vill bli smalare. Jag är sugen på choklad. Jag vill inte äta choklad. Jag äter något nyttigare med chokladsmak, men vill fortfarande ha choklad. Jag äter chokladen och godiset därtill. Jag vill inte äta onyttigt. Jag vill vara hälsosam. Jag vill inte gå upp i vikt. Jag vill inte begränsa mitt ätande. Jag vill äta ordentligt. Jag vill inte äta för mycket. Jag vill äta det jag är sugen på. Jag vill bara äta nyttigt.

Jag är konflikten mellan ätstörningen och mig själv.

Jag vill inte leva med anorexi. Jag är inte frisk. Jag jobbar med ätstörningen. Jag ska bli fri!

Ibland faller man för samma “dumtankar” som så många gånger förut. Instinkten säger att de inte är bra för en, men ätstörningen envisar sig. Varje dag kan man inte göra de klokaste valen. Men varje val man gör kan man lära sig något av. Lärde man det sig inte förra gången så kan man göra om det några gånger tills man lär sig. Instinkten har rätt från början. Börja lita på den!

Min kära godisskål åkte fram idag efter kvällsmålet. Nu börjar det bli ont om goda chokladbitar. :(

Min kära godisskål åkte fram idag efter kvällsmålet. Nu börjar det bli ont om goda chokladbitar. :(

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

  • iebaa mayfrihet

    Det är inte hälsosamt att äta FÖR hälsosamt! Speciellt inte då man fortfarande kämpar mot en ätstörning 😀

    “jag vill bli smalare”
    Blev du gladare förra gången du blev smalare? Gav det dig lycka? Jag tror vi båda vet svaret på den frågan! :)
    Kämpa på, jag hejar på dig!

Hälsa Toppbloggare BMI Test - räkna ut BMI Follow on Bloglovin Hälsa bloggar Hälsa Blogglista.se PageRank
wordpress blog stats

Upphovsrätt 2012 Soelas | Alla rättigheter reserverade. Designad av Josasp